26. detsember 2010

Mandlirullid, nagu vanasti

/Prindi retsept/

Lumes on sumbatud ning Pärnu-Tallinn teel ka paar korda kinni jäädud. Tänane tulek Tallinnast venis aga tänu lumistele oludele õige pikaks. Koju jõudes tegime tule pliidi alla, soojendasime end veidi ning siis panin ahju needsamad mandlirullid. Pirukaid, mida olen sel talvel miskipärast teinud just siis, kui olen veidike külma saanud. Hetkel joongi teed ning söön kõrvale üht pisikest mandlirullikest. (Retsepti valmistasin Lusika kokasaates 11.12.2010)

Valmistamisel tuleb rullid korralikult kokku keerata, vastasel juhul võib täidis välja voolata, nagu seda juhtus ühe minu sõbrannast kaaskokkajaga:)

4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola

0,5 sl suhkrut

50 g toasooja võid

2 dl hapukoort


Täidis:

85 g toasooja võid

0,75-1 dl suhkrut

50 g mandlilaaste

kaneeli

Määrimiseks:
1 muna


Sega kokku kuivained. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. (Võimalusel aseta taigen ca 30 min külmkappi) Rulli taigen ümmarguseks rattaks.

Täidise jaoks sega vahule või ja suhkur ning määri taignakettale. Laota peale mandlilaastud ning raputa peale veidi kaneeli. Lõika taignaring 12ks kolmnurgaks ning rulli saadud kolmnurgad laiemast otsast rulli. Määri saiakesi pealt munaga ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Seejärel aseta restile jahtuma.

12 kommentaari :

  1. seda retsepti ma ootasin! need olid niii isuäratavad saates, käisin siin ükspäev juba luuramas, küll otsisin, mandlisaiu, mandlikeerdusid, mandlikukleid, mandlirulle ja mida kõike veel....mida polnud, seda polnud.
    Aitäh, Ragne, lähen võtan ained kapist välja:)

    VastaKustuta
  2. :)tahtsin juba varem retsepti lisada, aga jõulusagin tegi oma töö...

    VastaKustuta
  3. mmmm... isuäratav :) Ja polegi keeruline!

    VastaKustuta
  4. Tainas külmkapis. Tegin topeltkoguse. Mõtlesin, et peale mandlirullide, proovin sama taignaga juusturulle ka teha. Loodan, et tulevad hea pirukad.

    VastaKustuta
  5. Ja pirukad tulidki väga head (mõlemad, nii mandliga kui juustuga):) Lausa imemaitsvad. Soojana viivad lausa keele alla.
    Aitähh Ragne :)

    VastaKustuta
  6. Väga head tulid välja, aitähh!

    VastaKustuta
  7. Tegin neid saiakesi tana hommikul. Minu omad hakkasid pannil natuke "naerma" ja otsad tulid lahti, valimus polnud just suureparane, aga maitsesid vorratult! Aitah selle retsepti eest, kindlasti kupsetan veel ja eks harjutamine teeb meistriks, jargmine kord tulevad voib olla ilusmad valja :)

    VastaKustuta
  8. Otsad peab hoolikalt kinni panema:) ja kui see ei aita siis tuleb kondiitrilim, ehk kergelt vahtu löödud munavalge abiks võtta:)

    VastaKustuta
  9. Nii maitsvad ja kiirelt käib nende tegu ka. Tegingi neid vahepeal lausa ülepäeviti :)

    Vahetasin kord taignas hapukoore kohupiima (ikka selle teralisema) vastu. Kah väga maitsev.

    Kadri

    VastaKustuta
  10. Soovitan veidi šokolaadikreemi ka lisada:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails