21. detsember 2010

Jõulukook oranžitäpsulise porgandi, muskaatpähkli ning killukese valge šokolaadiga

/Prindi retsept/

Jõululaupäev on juba ukselävel ning toimetusi ja tegemisi veidike ikka on. Traditsiooniline piparkoogimaja meisterdamine oli eile - tegin see aasta veidi teistmoodi kui muidu, aga olen tulemusega väga rahul. Süldi keetmine hakkab täna, juhul kui turutädi, ikka lubatud seakoodi ja -jalad mulle kõrvale paneb, et siis peale tööd neid ostma saaksin minna. Kõrvits on ammu valmis ning ootab vaid maiustajaid. Jõulukeeks maitsestub ammuilma rõdul, ainuke töö on seda küpsetist vahel rummiga niisutamas käia. Mõningased jõulumaiused vajavad meisterdamist, kuusk tuppa toomist ning mõned traditsioonilised eeljõulutoidud tegemist. Jõuluretsepte kuhjub hetkel köögist tublisti ja siinkohal üks lihtsamast lihtsam mahlane porgandikook, mida soovitan ma sööma asuda kindlasti alates teisest päevast, just siis kui maitsed on ühtlustunud ning koogike mahlasem.
(retsepti valmistasin 18.12.2010 kokasaates Lusikas)

125 g võid, sulatatuna
2 muna

2 dl suhkrut
4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

1 tl muskaatpähklit

100 g india pähkleid, hakituna

200 g porgandit, riivituna


Kate:

100 g valget šokolaadi

200g toorjuustu


Vahusta omavahel või, munad ja suhkur. Sega omavahel kõik kuivained ning lisa taignale. Kõige lõpuks sega sisse riivitud porgand. Pane taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil. Seejärel sega see kokku toorjuustuga ning kata šokolaadiglasuuriga jahtunud kook. Enne serveerimist hoia vähemalt paar tundi jahedas.

7 kommentaari :

  1. tere, kui suures vormis seda kooki peaks tegema

    VastaKustuta
  2. küll Sa oled toimekas! imetlusväärne! Oh, kuidas tahaks neid maitsvaid jõulukingitusi tulla Sinuga meisterdama, kui see mahedik vaid Tartus asuks ... :)
    aga eks küpsetan siis koos Su blogiga :P see kook on küll väga ahvatlev.
    Ilusat lumise talve jätku ja mõnusat jõuluaega!

    VastaKustuta
  3. Väga hea tähelepanek vormi suhtes, kooki võib teha kandilisse ca 25x17cm vormi või siis ringilisse 24cm läbimõõduga vormi:)

    Marre - valgeid kokkamisrohkeid jõule Sullegi:)

    VastaKustuta
  4. Sa soovitad kooki süüa järgmisel päeval, sellega seoses küsimus, kas glasuuri peaks siis peale panema ka järgmisel päeval või siiski valmistamise hetkel. ning kas kooki hoida siis külmkapis?

    VastaKustuta
  5. Glasuur pane peale siis, kui kook valmis saab. Lase koogil ahjust tulles veidi jahtuda ning seejärel kata glasuuriga, Hoida jahedas järgmise päevani:) Mina hoian kooki rõdul (mul selline suurte akendega rõdu, mis talvisel ajal üsna jahe) Kardan, et külmkapis võibaolla liiga jahe koogi jaoks.

    VastaKustuta
  6. Minu küpsetatud kook söödi kohe peale valmimist ära...keegi ei jõudnud ega tahtnud hea koogi veel paremkas muutumist oodata :)Tänan lihtsa ja kiire retsepti eest!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails