28. november 2010

Valge šokolaadi-toorjuustutrühvlid kohvi kõrvale

Maiustasin selle retsepti järgi valmistatud trühvlitega juba mõni aeg tagasi, kuid nüüd, kus paljudel juba kingimõtted peas, tundub ainuõige teha üks trühvline retseptipostitus. Tihti ju trühvlid just jõulute ajal kingipakki rändavad. Arvestades valge šokolaadi magusust, sobivad need trühvlid imehästi kohvikõrvaseks.

1,5 dl rõõska koort (35%)
300 g valget šokolaadi
150 g toorjuustu

kookoshelbeid


Kuumuta potis rõõsk koor koos šokolaaditükkidega. Kuumuta segades keskmisel kuumusel seni, kuni šokolaad on sulanud. Pane toorjuust potti ning sega läbi, seejärel lisa juurde šokolaadimass. Sega korralikult ning aseta trühvlimass külmkappi ca 3-4 tunniks tahenema, Seejärel vormi segust pallikesed ning keerita neid kookoshelvestes.

30 kommentaari :

  1. Tere! Mul tekkis kohe huvi neid trühvleid proovida ja kes teab, äkki sobivad jõulukingikski :D
    Aga ma sattusin segadusse korraks retseptiga: kolmandas lauses on "Pane toorjuust potti ning sega läbi, seejärel lisa juurde šokolaadimass", kuid kas ei pidanud mitte kõik retseptis nähtud šokolaaditükid juba rõõsa koorega ära sulatama?

    VastaKustuta
  2. Tsau!

    Kas maitse sarnaneb natukenegi Raffaello kommidega :D Tahaks õudsalt midagi sellemaitselist teha

    VastaKustuta
  3. need tunduvad isegi paremad kui rafaellod :)

    VastaKustuta
  4. Michellyna - retseptis on mõeldud nii, et sega toorjuust teises kausis lahti (enne šokolaadi-rõõsakoore lisamist)

    Šokolaad tuleb ikka esmalt rõõsa koorega sulatada:)

    Kix - rafaellot ei meenuta, kuna neil puudub sees täidis. Küll aga kui tahad sarnasemat maitset, siis lisa täiendavalt kookoshelbeid ka siis, kui sulatad šokolaadi. See tekitab trühvlitele juurde kookosema maitse.

    VastaKustuta
  5. Laura: Kas kookose maitse saamiseks ei võiks lisada kookosepiima rõõsale koorele?

    VastaKustuta
  6. Kui täienisti kookospiimaga asendada, siis kardan, et lõpptulemusena jäävad trühvlid liigpehmed, küll aga võib ju proovida pool kogust asendada.

    VastaKustuta
  7. Vahukoort ja toorjuustu lisasin oma lemmikmõõduvahendi (silma) järgi ja tulemuseks oli natuke liiga vedel trühvlimass. Mitte, et see söömata oleks siis selle pärast jäänud, aga trühvlite veeretamine oli paras kunsttükk ja päris ilusaks ümmarguseks ma neid ei saanudki - vajusid ära.

    VastaKustuta
  8. siis läksid visdt kogused veidi valesti:D kas taheneda ikka lasid?

    VastaKustuta
  9. Tere,

    mina tegin täpselt antud koguste järgi ja lasin taheneda...aga ikka ei saanu neid pallikesteks vormida, nii kahju eks täna teen sellest massis siis mingit kooki.
    Kaidy

    VastaKustuta
  10. Tere,

    Ka mina tegin kõik retsepti järgi, kuid ei saanud ikkagi pallikesi vormida- segu oli liiga vedel. Lahendasin probleemi nii, et panin lusikaga segu pabervormi ja puistaisn kookost peale. Maitse oli hea:D

    VastaKustuta
  11. ei oska kohe miskit kosta? Kas šokolaad oli ikka kvaliteetne?

    VastaKustuta
  12. Mina tegin karl fazeri küpsetuseks mõeldud šokolaadiga ja praeguse seisuga on sisu suht vormitamatu :S, ootan veits veel.

    VastaKustuta
  13. Tegin Milka valge šokolaadiga ja sama asi, see lõpptulem ei külmunud ära. Valasin hoopis kookoshelbed massi hulka ja lasin läbi tordipritsi trühvlivormidesse. Eks paistab millise kuju hommikuks võtnud on :)

    VastaKustuta
  14. Mul on tunne et teen neid trühvleid lähiajal, siis saan uuesti meelde tuletada, et kui palju kuumutasin massi ja kuidas tahenes. Minul oli aga täitsa tahke vormitav mass - ausõna:)

    VastaKustuta
  15. muideks minu maiuse päästis sügavkülm. Pistsin enne serveerimist portsud sügavkülma ja väga head tulid!

    VastaKustuta
  16. Minul trühvliained ostetud ning katsetan seda lähipäevil, siis tulevad ka minu kommentaarid ´kuidas kõvaks tahenesid.

    VastaKustuta
  17. tegin täna ja ka ei saanud tahket massi nendest kogustest. väga kahju igatahes, sest see šokolaadimass on nii maistev.

    VastaKustuta
  18. ja minul täpselt sama lugu...:( Aga tegin kooki sellest:P

    VastaKustuta
  19. Ragne selline küsimus aga minul, olen ka suur trühvlite valmistaja, aga ei leia Pärnust ilusaid karpe kuhu neid panna, et kingituseks viia, kõrge äärega karbid pole ilusad, ei tahaks neid üksteise peale laduda vaid selliseid karpe nagu assorti karbid on, kus kohast sina oma karbid soetad või kogunisti meisterdad ise ? Ilusaid pühi !

    VastaKustuta
  20. minul päästis kommid sügavkülm, hoidsin massi 3-4 tundi sügavkülmas ja seejärel vormisin trühvlid ja panin sügavkülma tagasi. välja saigi võtta ainult söömise ajaks, väljas sulasid kohe pehmeks.

    VastaKustuta
  21. Anonüümne - Seekord jõulude ajal kasutasin trühvlite tegemisel kahte erinevad pakendit - ühed soetasin Pärnust palendikeskusest, kus on üldse suur valik igasugu pakendeid ja pakkimiskotte (eriti mulle meeldivad need pruunikad aknaga kotid. Samasuguseid kasutab ka piccadilly kohvik;)), teie variandina oli mul kautusel ühelt blogijalt ideena saadud munakarbid. Poest ostetud papp-munakarbidelt võtsin ettevaatlikult sildid pealt, panin/vooderdasin igasse munapesasse pruunika küpsetuspaberi trühvlipesaks ning siis asetasin igasse auku trühvlikommi. Munakarpe kasutades tegin trühvlid suuremas, et need ka pesast välja paistaks. Ja ma võin ausalt öelda, et juba kingitud munakarp tekitas ideena paju elevust:)

    Linnar - katsetasin ka uuesti neid trühvleid, no mitte ei andnud rahu, kuidas välja ei tule. Kartes et eh jääb vedelaks panin õigeveidi vähem vahukoort. Kuumutasin vaiksel tulel veidi pikemalt ja pistsin trühvimassi külma. Mass tahenes ilusti ning vormisin neist trühvlipallid, vedelaks ei jäänud:) Hakkasin mõtlema põhjust ja lahendusena tulin järeldusele, et äkii kuumutatakse trühvlimassi liiga vähe aega.

    Ilusat uut aastat kõigile:)

    VastaKustuta
  22. arvan, et pean lähiajal uuesti proovima. enda arvates kuumutasin küll päris pikka aega, sest samal ajal segasin veel toorjuustu ja kartsin, et jäi liiga kauaks pliidile, aga eks siis järgmine kord hoian veel kauem.

    VastaKustuta
  23. Ragne, kas avaldaksid, mis šokolaadi ja toorjuustu kasutasid nende trühvlite jaoks? Minul tekkis sama mure nagu siin mitmel eelneval kommenteerijal - segu ei olnud piisavalt paks, et nendest pallikesi vormida. Hädavaevu sain mingid natuke ümara kujuga trühvlid paberisse sokutada ning külma tahenema panna. Kuigi kaubanduslikku väimust ei olnud, siis maitse oli super ning kõik kiitsid. Järgmine kord tahaks siiski saada ka ilusaid pallikesi :)

    VastaKustuta
  24. minul oli toorjuustuna kasutusel Farmi ning teise korrala bonjour. Šokolaadist läks trühvlisse schogetton

    VastaKustuta
  25. Kui palju sellest kogusest trühvleid tuleb?

    VastaKustuta
  26. ca 15-20 tk nii tulevad sellised klassikalise suurusega.

    VastaKustuta
  27. Tegin küll kõik retseoti järgi, aga vormida ei saanud mass oli liiga vedel seega lisasin kalevi vanilje purustatud küpsiseid juurde massile :) siis sain pallid vormida.
    Ragne kui kaua sa umbes koort ja šokolaadi tulel kuumutad?

    Karin

    VastaKustuta
  28. Kuumutan hästi-hästi madalal kuumusel kuni šokolaad on sulanud. Pigem kauem kui vähem:)

    VastaKustuta
  29. Tere!
    Super blogi, olen vist suisa sõltlane, sest piilun siia korra vaat et iga päev:))
    Küsiksin piimatooteid(koor, toorjuust) sisaldavate trühvlite kohta-kaua ja kuidas neid säilitada? Sooviks teha erinevaid komme jõuludeks, aga tahaks juba praegu valmistamisega pihta hakata, et viimasel minutil paanika ei saabuks:)

    VastaKustuta
  30. Tere-Tere:) Trühvlid on ju iseenesest hästi magusad, mistõttu on nende säilivusaeg ka pikem (suhkur aitab ju säilitada). Siiski soovitaksin neid valmistada ette umbes nädal enne.

    PS! Mul mülgub meelel 2 trühvlikommide retsepti. Kui neid järgi proovin ja maitsvaks osutuvad, siis panen blogisse ka ruttu-ruttu kirja:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails