16. november 2010

Uskumatult lihtne küpsisekook

Nädalavahetus oli kookide rohke. Muuseas tegin ka oma alati õnnestuvat ülikiiret küpsisekooki. See koogike on üks minu firmakaid küpsisekookide seas. Muudkui lao aga küpsised ning paari minuti pärast saad koogi külmkappi maitsestuma tõsta. Kui teate, kuidas maitseb üks kihiline hapukoore-meekook, siis maitselt see just selline ongi. Tõsi, mett küll siin koogis ei ole, kuid sellise kergelt magusa maitse annab õige-veidike halvaapuru koogivahel.
 
PS! Pildil olev kook on valminud alloleva retsepti järgi, kuid on tehtud pisut kõrgem, kui retseptis. Kasutasin rohkem küpsiseid ja hapukoort ning muuhulgas lisasin koogile ka kakaoküpsiseid, et tekiks põnevam välimus.


3 pk vaniljeküpsist
500 g hapukoort

ca 30 g halvaad, peeneks hakituna

kanget kohvi (immutamiseks)
kaneeli

Laota alusele 3x5 küpsist. Immuta kohviga ning määri peale 1/3 hapukoore kogusest, raputa peale veidi halvaapuru. Kata küpsistega. Immuta neid jällegi kohviga. Määri peale 1/3 hapukoore kogusest ning veidi halvaapuru. Kata küpsistega ja immuta kohviga. Määri pealmine kiht ja ääred kokku hapukoorega. Järgijäänud küpsised purusta peeneks. Puista küpsisesegu kõige peale ja natuke ka äärtele. Raputa üle veidikese kaneeli ja halvaapuruga. Lase külmakapis seista ca 5-6 tundi. Serveeri.

18 kommentaari :

  1. Mul on paar küpsisekoogi retsepti "püsimenüüs", halvaa-hapukoorekreemiga on üks neist (ma lisan küll ühe kihi haput moosi ka).

    Aga nüüd hakkas mõte tööle hoopis selle mee-hapukoorekoogimuganduse teemadel ;)

    VastaKustuta
  2. Kusjuures ma mõelnud pikemat aega vamistada ka üks hapukoore-meekook küpsisekoogi ainetel:)

    VastaKustuta
  3. koostisainete järgi küll:) Maitse aga nii rammus ei tundu, vähemalt mulle:)

    VastaKustuta
  4. mida võiks kohvi asemel kasutada immutamiseks?

    VastaKustuta
  5. Immutamiseks sobib imehästi veel piim, mahl, konservvedelik (kirsi, ananassi jne)

    VastaKustuta
  6. Väga maitsev,Ragne.Lapsed kiitsid heaks:)

    VastaKustuta
  7. Kas hapukoorele suhkrut ei ole vaja lisada?

    VastaKustuta
  8. Ei ole, kuid kartma ei pea, et kook magus ei jää. Magususe annavad sellele koogile halvaa ja küpsised. Minu üks lemmikuid küpsisekookide seas:)

    VastaKustuta
  9. Tere! Kui suur kook sellest kogusest tuleb? Kui mitmele jätkuks..

    VastaKustuta
  10. Sellest koogist saab 15 koogitükki:)

    VastaKustuta
  11. Kui teha kook valmis päev varem, kas siis vettib liiga läbi? Ja ehk oskate soovitada, millega maitse poolest sobiks kooki pealt kaunistada? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabalt võib päeva varem selle koogi valmis teha - mida kauem seisab seda paremaks ja mahlasemaks see läheb. Pealt kaunistada võib vastavalt oma soovidele, mina panen tavaliselt küpsisepuru, aga veidi uhkema koogi saamiseks võib peale teha šokolaadist ja vahukoorest glasuuri või siis määrida peale šokolaadikreemi või katta hoopis kommipuruga (marianne kommidega jääb koogile mõnus piparmündine maitse:))

      Kustuta
  12. Selge, suured tänud. Sain nüüd ideid juurde küll :)

    VastaKustuta
  13. Hei! Mulle lihtsad ja maitsvad koogid lähevad eriti hästi peale, aga uurin ka glasuuri kohta, et kuidas valmistada sellist lihtsat ja head, mida kerge peale valada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äkki siis klassikaline šokolaadikate? Selleks tuleb 200 ml vahukoort kuumutada keemiseni (keema ei tohi lasta!). Seejärel võtta tulelt ning lisada 100 g šokolaaditükke. Lasta neil sulada ning siis ühtlaseks seguks segada. Ongi valmis!

      Kustuta
  14. Kui suure rasvasisalsusega hapukoort tavaliselt kasutad?:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails