3. november 2010

Toorjuustu-brokolipirukad


Mõned päevad tagasi oli nädalavahetus ja oi-oi, kuidas mulle meeldib vabadel päevadel hommikusöögiks miskit erilist valmistada. Selle juurde kuulub kindlasti hommikune telekavaatamine ning tass kohvi. Peas keerleb rahulolu, et ei pea kuhugi kiirustama, tõttama ega last lasteaeda viima - lihtsalt vaba päev. Ja siis tulebki mängu see pirukas, kus katteks on seekord toorjuust. Täidis on nii kreemjas... Üllatav, kuid toorjuust sobib siia pirukasse nii hästi, brokoli ja lillkapsaga täidetuna polegi sellesse küpsetisse rohkem miskit vaja.


kolm 13 cm läbimõõduga pirukat

Põhi:
3 dl jahu
0,5 tl soola
125 g võid
2 sl külma vett

Täidis 75g brokkolit
100 g lillkapsast
150 g toorjuustu

50 g hapukoort
1 muna
1 sl mahedat sinepit

1,5 sl hakitud värsket peterselli
soola


Põhja valmistamiseks sega kuivained, seejärel näpu hulka või. Lisa vesi ning sõtku ühtlaseks. Suru tainas võiga määritud väikestesse (Ø13cm) ahjuvormidesse ning pane ca 15 minutiks külmkappi. Samal ajal keeda väikesed brokkoli- ja lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees poolpehmeks ehk al dente. Selleks kulub umbes 5 minutit. Nõruta.

Sega omavahel toasoe toorjuust, hapukoor, muna, sinep ja petersell. Maitsesta soolaga. Pane külmkapis seisnud taignavormidesse lillkapsa-brokkoliõisikud, Selle peale vala toorjuustukaste. Küpseta pöördõhuga ahjus 200 kraadi juures 25 minutit. Ahjust võttes lase õige veidike jahutuda ning serveeri.

7 kommentaari :

  1. See pirukas minugi lemmikute nimekirjas:) ma kasutan hapukoore asemel küll rõõska koort (10%) ja lisan pirukale ka krõbedaid peekoni ribasid .... no ei saa enam kirjutada, neelud hakkavad käima :D Sellist pirukat võib teha millega tahes (sibul, subikõrvits, porgandiribad, tomat jne jne) ja ikka on hea :)
    Päikest!

    VastaKustuta
  2. just, ning valmib üks-kaks-kolm ja voilaa:)

    VastaKustuta
  3. Täna olen teinud kondenspiima (vist ei tulnud välja), muffineid (tulevad alati välja) ning sedasama pirukat (mõnus, maitsev ja kerge lõunasöök). Ja iga hommik lendan arvutisse vaatama kas juba on mõni mõnus retsept taas lisandunud. Ja hoolimata tegusatest köögiaskeldustest sügelevad näpuotsad ikka veel uute katsetuste järele :). Kahjuks/õnneks ei ole ole mul paljusid asju kodus enam ning pood piisavalt kaugel... ja pealegi, homme on ju kah päev!

    VastaKustuta
  4. :) Tundub, et nädalavahetus on paljudele tegus kokkamisaeg. Mul ka erinevad katsetused hommikust kögis ootavad ja tahaks koguaeg miskit uut teha:)

    VastaKustuta
  5. Spetsiaalselt käisin ja ostsin endale ka sellised väiksed vormid.
    Suurepärane suupiste!

    VastaKustuta
  6. Kas muffinivormidesse saaks ka teha või jäävad väikseks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult saab. Tulevadki sügavamad ning täidis saab ka omajagu pirukatesse:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails