18. november 2010

Röstitud paprikasupp mozzarella-tupsuga

Täna oli hommikul ilm juba üpris sombune. Tuleb tunnistada, et varsti läheb jahedaks (tegelikult ongi juba jahe). Tööle minnes tuleb juba lisaks üks soe kampsun, et ikka ilma külmumata tööle jõuda. Koduski vaatan juba lisaks selga ühe soojema pusa, eile sai välja otsitud ka eelmine aasta kootud punased villased sokid. Niisiis on talv minu silmis ametlikult kohal. Menüüsse ilmuvad samuti vürtsikamad ja veidikene soojendavad toidud. Röstitud tummine paprikasupp alustuseks.

kolmele-neljale

500 g punast paprikat
275 g porgandit

350 g lillkapsast
3 dl keetmisest saadud vedelikku

150 g toorjuustu

0,5 tl cayenne pipart

soola

125 g mozzarellat


Lõika paprika pooleks, eemalda südamik ning aseta need lõikepool allpool ahjuplaadile. Rösti paprikaid 200 kraadi juures seni kuni paprikad on pealt mustjad. Lase veidi jahtuda ning koori kestad.

Keeda porgand ja lillkapsas pehmeks soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, jättes alles 3 dl keeduvedelikku. Lisa keedetud köögiviljadele röstitud paprika, 3 dl keeduvedelikku ning püreesta. Tõsta pott tulele, lisa toorjuust, cayenne pipar. Maitsesta soolaga. Keeda kuni toorjuust on sulanud. Vala supp kaussidesse ja rebi peale paras kogus mozzarellat.

5 kommentaari:

  1. Mmmm, tuleks kunagi proovida eelroaks!

    VastaKustuta
  2. mõnusa sooja kukliga sobib minu meelest ka pearoaks :)

    VastaKustuta
  3. Toitev on see supp küll, nii et kukkel sobib kõrvale imehästi..

    VastaKustuta
  4. kuskilt ei leidnud piisavalt pehmet mozzarellat kuid mozza-kirsid käisid küll..
    supp oli viimase peal ka ilma cayenneta (lapsele mõeldes).

    veel supiretsepte palun :)

    VastaKustuta
  5. Lapsele mõeldes panin enne cayenne lisamist lapse supikoguse juba kaussi jahtuma. Ülejäänud kogusesse läks kogu vürts sisse:)

    VastaKustuta