24. november 2010

Pühapäevahommikused maapähkliküpsised

/Prindi retsept/

Täna käisin koos teiste toidumaniakkidega Tallinnas asuvas restornis Chedi. Tõsine maitseelamus. Saime piiluda ka köögiaskeldusi, tänu millele võib ainult imestada, kui palju vaeva võib näha seal serveeritavate toitude kallal, kui need lõpuks taldrikul lauda jõuavad. Puhas stiilinäide roast, mis koosneb kolmest komponendist, tegelikkuses nõuab aga 6-tunnist küpsetamist ja siis veel tuhat muud tegemist, muuhulgas liha kontidelt eemaldamist. Taldrikul olev lõpptulemus viis aga keele alla. Selle jutuga tahan ma jõuda aga nende küpsisteni, mis tunduvad pärast tänast õhtut piinlikult lihtsad. Küpsised, mis on heaks vabanduseks osta minu lemmik Marks&Spencer maapähklivõid, et siis järejäänud pool purki röstsaia peal ära süüa.

ca 40 küpsist

150 g toorjuustu
150 g maapähklivõid
75 g võid, sulatatuna
1 muna
2 sl hapukoort
75 g suhkrut
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Sega omavahel toorjuust ja maapähklivõi, lisa sulatatud või, muna ja hapukoor. Seejärel lisa suhkur ning jahuga segatud küpsetuspulber. Sega ühtlaseks taignaks. Hoia vähemalt 1 tund külmkapis. Seejärel tee tainast ca 40 pisikest pallikest ning vajuta need jahuse kahvli abil lamedaks. Küpseta 175 kraadises ahjus 20-25 minutit.


9 kommentaari :

  1. Tegin ka eile neid küpsiseid! Tõesti väga lihtne teha! :) Ja magusa hommikukohvi või tee kõrvale on need väga head!
    Mõnus leid! Teen teinekordki! :)
    Aitäh!

    VastaKustuta
  2. Juba nii ruttu kärele proovitd? Rõõm:)

    VastaKustuta
  3. See on see, kui siia blogisse nii ahvatlevaid retsepte üles pannakse, siis ei saa lihtsalt muudmoodi kui ummisjalu poodi joosta ja vajalikud asjad koju vedada :)))
    Kui töölt koju jõuan, siis saan maitsta üht teist siit Sinu blogist pätsatud retsepti järgi valminud kooki, seda valge šokolaadi kooki maasikatega. Tegin eile selle ka valmis. Nii ootan juba! :)

    VastaKustuta
  4. Tegin sedasama kooki kusjuures nädal aega tagasi. Reede õhtu ja valge šokolaadikook...väga hea kooslus:)

    VastaKustuta
  5. sattusin siia blogisse juhuslikult.. aga noh, see blogi justkui saatanast :) - jälle vaja miskit magusat teha ja siis ise kõik ära süüa... homme siis M&S pähklistaffi ostma... ülejäänud pere rõõmuks olen siit hunniku soolaseid toite ka teinud...

    VastaKustuta
  6. Tore:) Hetkel siin blogis mul soolaseid toite veidi napib, kuid suuremal hulgal soolast võib leida blogist, mida teen koostöös Rannamõisaga - linnuliha.ee/blogi

    VastaKustuta
  7. Tere
    Kas küpsised tuleksid maitsvad ka täisterajahu kasutades või näiteks odrajahu ning kui sobib, kas kogus jääks samaks jahul?
    Ja kaua need umbkaudu säilivad? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täisteranisujahu sobib nendesse küpsistesse ideaalselt. Odrajahu kasutades ma pigem asendaksin osa nisujahu kogusest.

      Need on küpsised nagu ikka, kõige paremad esimesel ja teisel päeval. Üldiselt meeldib mulle valmistatud küpsiseid jahtunult spetsiaalsesse küpsisepurki pista, et siis magusaisu korral need kindlasti olemas oleksid:) Ma säilitaks neid maksimaalselt nädala, mitte rohkem.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails