22. november 2010

Kohupiimaselt patune kohupiimakook

/Prindi retsept/

Kooogile!!! Just siis kui mõelda kohupiimavahust, vanillikreemist ning imemaitsega kookosest , mis tasapisi üha rohkem mõtetesse tungib ning mõte miskist heast söödavast saadab Sind terve päeva, justkui kinnisidee, millest lahti ei saaks. Just siis selginevad mõttes ning valmisvõiks valmis saada see kook. Koogike mis väärib oma nime igasmõttes - kohupiimaselt patune ning kirsimarjadega uhkeldav. Hetkeseisuga peab läbiajama sügavkülmutatud või poeriiulilt hangitud kirsimarjadega. Suvisel ajal aga võivad seda maiust ehtida oma käega korjatud punahapukad kirsimarjad.


Põhi:
4 dl jahu

näpuotsatäis soola

2 sl suhkrut

150 g külma võid

2-3 sl vett


Täidis:

2 pk (440 g) kohupiimapastat vanilliga

225 g maitsestamata jogurtit

50 g suhkrut
50 g kookoshelbeid

50 g Eksttröms vaniljekastmepulbrit


Kaunistuseks: kivideta kompotikirsse


Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, näpi hulka või. Seejärel lisa vesi ning sõtku ühtlaseks taignaks. Vooderda küpsetuspaberiga koogivormi (Ø22cm) põhi . Aseta tainas vormi põhja ka äärtele. Eelküpseta* 200kraadi juures 20minutit. Seejärel eemalda küpsetuspaber ning oad. Lase veel ahjus küpseda ca 5 minutit. Seejärel lase jahtuda tunnike.

Sega omavahel täidise ained ning aseta jahtunud põhjale. Lase seista vähemalt 1 tund parem kui üle öö. Vaetult enne serveerimist kaunista kompottkirssidega.

*Eelküpsetamiseks laota põhjale küpsetuspaber ning sinna peale kuivatatud herned või oad (nii ei vaju tainas alla)

Siin on peaaegu sama koogi valmistamine videoretseptina:

9 kommentaari :

  1. tundub väga ahvatlev, kuid natuke ettevaatlikuks teeb,et täidist küpsetama ei pea.Kas tõesti see vanillipulber seob kõik omavahel?

    VastaKustuta
  2. Oleks ka küsimus - kas vanillikastmepulber tuleb lisada niisama - pulbrina ? Kuidagi imelik tundub.

    VastaKustuta
  3. Selles retseptis peab kindlasti kasutama just ekströms-vaniljekastme pulbrit, mitte pudingu ega tavalist vanillipulbrit. Ekströmsi oma leiab näiteks Rimidest. Selle omapära ongi selles, et ta seob aineid ning selle lisamisel muutub kohupiimasegu tahkemaks. Küpsetama täidist ei pea:)

    VastaKustuta
  4. Ei tea, kas seda ka tavalise kohupiimaga saaks teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures olen isegi üks kord proovinud tavalise kohupiimaga. Saab ikka teha, kuid siis jääb lõpptulemus veidi nö raskem. Samas, kui mikserdada tavaline kohupiim korralikult ära, siis on ehk tulemus originaali sarnasem:)

      Kustuta
  5. Mul kahjuks jäi see kohupiimatäidis imeliku maitsega, kujundlikult nagu seebimaitseline, äkki segasin vales järjekorras koostisained kokku, tulemus polnud lumivalge, vaid kollaka alatooniga. Mulle tundus, et äkki kookoshelvesteta oleks parem saanud. Milles võisin tegemisel eksida?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kahtlustan vaniljekastmepulbrit - äkki läks seda liialt palju? Kook lõpptulemusena väga kollakas ei tohiks tulla, seetõttu kahtlustangi kastmepulbrit.

      Kustuta
    2. Tegelikult lisasin ühe paki, ca 45g. Ega see nüüd niiväga kollane jäänud, pigem varjundiga, et ei olnud lumivalge, nagu tavaliselt ainult kohupiima korral. Aga ju siis lihtsalt see kombinatsioon lihtsalt väga ei ergutanud maitsemeeli :).

      Kustuta
    3. Seepi pole otseselt söönud, aga ega ta nüüd seebimaitsega tohi küll jääda:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails