3. oktoober 2010

Sametpehme maapirni-juustusupp

Olen sügisesse passivate suppide lainel. Õues peenramaal kasvav maapirn andis ühel päeval ilmselgelt märku, et vaja on teha miskit head. Supp tundus üsna hea idee, arvestades kui hästi on valminud mul selles aasta kõrvitsasupid. Niisiis, kui ihaldada täiusliku kreemja supi poole, kus õhkub õige pisut küüslauku, siis tean soovitada täpselt sedasama retsepti.


500 g maapirni
300 g porgandit

0,5 punast sibulat

1 küüslauguküüs
2 dl piima 150 g toorjuustu maitserohelisega
kõrvitsaseemneõli

Puhasta, koori ja tükelda väiksemaks maapirnid ja porgandid. Pane juurviljad potti, vala peale vesi (niipalju, et see kergelt juurvilju kataks) ning seejärel keeda 1 tl soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, valades esmalt kõrvale hiljem kasutamiseks vajaminevat 2 dl köögivilja puljongit.

Viiluta sibul ja küüslauguküüs ning pruunista pannil kiiresti. Lisa potti keedetud juurviljade juurde eelnevalt kõrvale pandud 2 dl puljongit, siis piim, praetud sibul ning küüslauguküüs. Püreesta korralikult. Seejärel tõsta pott tulele madalama kuumuse juurde ning sega sisse toorjuust. Kui juust on sulanud, siis supp ongi valmis. Piserda üle kergelt kõrvitsaseemne õliga ning serveeri.

1 kommentaar :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails