16. oktoober 2010

Ahjupasta toorjuustuse lisandi ja tuunikalaga

No nii, loodetavasti tuleb eesolev nädal üsnagi retseptirohke, olen valmistanud üht uue lemmiklisandiga jäätist, imemaitsvaid eri täidistega soolaseid ja magusaid saiakesi ning ühte vägagi patust magustoitu. Pooltele pole pimeda aja tõttu pilti küll teinud, kuid maitsetulemused väärivad igati kordust, ehk homme saab juba miskit fotoaparaati salvestada.

Eelmisel nädalavahetusel jõudsin aga päris hilja oma tegemistega ühele poole ning esmaseks mõtteks nagu ikka, kui oled lõunasöögi valmistamise õhtusöögiga kokku liitnud, on soov valmistada miskit kiiresti valmivat. Sellisel kujul valmistatud ahjupasta kuulub minu lemmikute nimekirja juba päris kaua aega. Seetõttu võib öelda, et antud retsept on pigem taasavastatud vana kui uus leiutis.


300 g pastat (sarvekesi, teokarpe vms)
1 sibul
1 paprika
150 g toorjuustu (soovitavalt maitserohelisega)

1 karp (280 g) kodujuustu

1 tuunikalakonserv vees, nõrutatuna

1-2 dl riivjuustu soola

Pane pasta soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda vastavalt pakendil olevatele juhenditele. Haki sibul ja paprika väikemaks ning kuumuta seni kuni sibul on kergelt klaasjas. Sega valmiskeedetud pastale juurde paprika-sibulasegu, toorjuust, kodujuust ja nõrutatud tuunikalakonserv. Aseta pasta-segu ettevalmistatud ahjuvormi, raputa peake juust ning küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 20 minutit ehk seni kuni juust on sulanud.

18 kommentaari :

  1. Ehk tasub kaaluda vastupanuks pimedatele õhtutele soetada valgusjõulisem objektiiv ja/või välk. :) Ise lihtsalt ei kujutagi enam blogimist ilma nendeta ette (olgugi, et esialgu väga skeptiline igasugu "vidinate" osas olin).
    Toit aga näeb tõesti isuäratav ja lisaboonusena ka küllaltki lihtne välja. Arvan, et lähipäevil läheb retsept katsetamisele. :)

    VastaKustuta
  2. Ma tegelt juba pikemat aega plaanin lisavälgu soetamist, igakord tuleb aga miskit muud ette. Eile pidin ostma kiiremas korras. Nüüd näitab läpakas katkiminemisilminguid jne jne jne.:)

    VastaKustuta
  3. Äkki keegi viitsiks seletada mis see lisavälk on, palju maksab, milline ta välja näeb ja mis ta paremaks teeb? :) Aga selle ahjupasta tegemise peab küll mõni päev ette võtma.

    VastaKustuta
  4. Talvisel ajal on pildistamisega igavene jama, kuna valgust ei ole piisavalt ja kui on siis suure tõenäosusega jäävad pildid tuimad ja külmad. Lisavälk aitabki asja parandanda (tegelt on olemas igasugu põnevat varustust) Minul aga hetkeplaaniks just välk soetada.

    Nami.nami ühes teemas on ka igasugu asjalike näpunäiteid: http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=2508&p=1

    VastaKustuta
  5. Aga söök maitses hea. Lisasin jupi suvikõrvitsat kah veel lisaks ning kiire, maitsev ja toitev pühapäevane õhtusöök oligi valmis.

    VastaKustuta
  6. Väga veider küsimus, aga kas kodujuustu ja toorjuustu annaks millegagi asendada (a la muna vms) - mu kallim ei söö neist kumbagi ja see teeb kokkamise keeruliseks. Muidu on just selline roog, mille valmistamisega ilusti hakkama saaks ja pasta kah me lemmik.

    VastaKustuta
  7. Kodujuustu ja toorjuustu kasutamine on tegelikult selle roa võtmesõnaks. Munaga jääb asi teistsugune. Aga asenda kodujuust näiteks riccottaga? Toorjuustu lisa ikka, seda otseselt roas tunda ei ole, aga lisab see eest sellise õige tekstuuri:) Kui aga toorjuust kohe kuidagi ei maitse, siis pane lihtsalt tavalist juustu.

    VastaKustuta
  8. Proovisingi paari väikese muudatusega selle retsepti järgi. Oli tõesti maitsev! :) Valmis mõnusalt kähku ning oli ka väga tõhus. Täpselt see, mida väsitava sügisese tööpäeva lõpus vaja on!

    VastaKustuta
  9. Kas tuunikala asemel sobiks kasutada ka midagi muud, nt sinki, hakkliha? Ise ma sööks küll tuunikalaga, aga mu mees seda väga ei armasta, pigem ikka liha.

    VastaKustuta
  10. Tuunikala annab sellele roale juurde selle õige maitse. Kui tuunikala meelepärane ei ole, siis ehk proovida suitsukana või mõne tugevama maitsega singiga.

    VastaKustuta
  11. Ise proovisin ka seda eile teha ja väga hea tuli.Kiire ja lihtne valmistada pealekauba. Arvan, et tuunikala asemel saaks kasutada ka kana..või sinki näiteks:) Järgmine kord proovingi vist kanaga:P Ja paprikat lisaks ka kohe rohkem, teeb pasta niii mõnusaks mahlaseks,ülihea.

    VastaKustuta
  12. Proovisin minagi täna ära selle retsepti. Väga maitsev! :) Aitäh jagamast!
    Mina raputasin sutsu veel punet peale enne riivjuustu.

    VastaKustuta
  13. eks siia saab veel igasugu hääd ja paremat lisada:) värske maitseroheline on eriti teretulnud:)

    VastaKustuta
  14. Tervist!
    Roog tundub maitsev, plaanis teha.
    Aga kas ühest purgist tuunikalast on tõesti piisav? Ses suhtes, et ma teen süüa ainult kahele, et ei jätku pole probleemi, aga kui panen ühe purgi kala, kas siis on seda teiste koostisosade (mida on palju) alt tunda?

    VastaKustuta
  15. Kuna tuunikala on üsna tugeva maitsega, siis selles roas antud koguste juures on maitset ilusti tunda:)

    VastaKustuta
  16. Tänan. Homme proovin teha :)

    VastaKustuta
  17. Mis suuruses ahjuvormi kasutama peaks?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails