17. august 2010

Vaniljerullbiskviit kaneeli-suhkruste õuntega

/Prindi retsept/

Nüüd siis on käes aastaaeg, kus sobiv maitsta ja katsetada erinevaid õunakoogikesi. Tegin selle koogi päris esimestest õuntest, mis olid siin Pärnumaal just värskelt maha potsatanud. Korjasin need kohe korvi, kus need siis edasi rändasid vaniljekreemisesse rulbiskviiti. Kaaslaseks selle koogi söömisel soovitaksin võtta üks suurem kruusitäis piima.
Selle hõrgu koogikese pilt oli üleval mul juba üle-eelmises postituses, augustiunetuse teemas. Suurepäraselt õnnestunud üritus:)


Biskviittainas:
2 õuna

1 sl suhkrut

kaneeli
3 muna
1,5 dl suhkrut

1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit


Täidis:
100 g võid
600 g kohupiimapastat
1 dl vaniljepulbrit Ekströms

100 g suhkrut


Immutamiseks:
piima

Koori ja puhasta õunad. Lõika mõnusalt väikesteks tükkideks ning sega 1 sl suhkru ja kaneeliga. Sega korralikult läbi ning jäta taina valmistamise ajaks ootele.

Klopi mikseriga munad suhkruga vahule. Sega omavahel kuivad ained ning lisa seejärel muna-vahule. Sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Aseta peale kaneeli-suhkruga segatud õunatükid (ära õuntest eraldunud vedelikku tainasse pane) ning seejärel küpseta 225°C juures 7-10 minutit ehk seni kuni küpsetis on pealt kuldne. Selleks, et rulli paremini kokku keerata, aseta lauale küpsetuspaber ning puista sellele tuhksuhkrut. Kummuta küpsenud biskviitpõhi selle peale. Võta biskviiti kattev küpsetuspaber ära ning pintselda kook üle piimaga. Siinkohal ei maksa immutamisel piimaga koonerdada! Kata koogipõhi puhta rätikuga ja jäta minutiks jahtuma.

Täidise jaoks sulata või ning seejärel sega see kokku kohupiimapastaga. Sega sisse vaniljepulber ning suhkur. Sega täidiseained omavahel ning määri biskviidile. Keera kook küpsetuspaberi abil rulli ning aseta külmikusse maitsestuma. Umbes 5 tunni pärast võib juba serveerida! Kaunistada võib veevannil sulatatud tumeda šokolaadiga.

18 kommentaari :

  1. Tere!

    Kuidas Sa oled saanud oma blogile "prindi retsept" funktsiooni? Oleksin väga tänulik, kui jagaksid seda nippi:)

    Leenu

    VastaKustuta
  2. Olen sellest juba varem juttu teinud, aga kordamine on ju tarkuse ema:) Kui oled google kasutaja nin oma kasutajanimega sisse loginud, siis on seal selline funktsioon nagu Google Sites, Seal ehitad endale mingi lehe, paned pealkirjaks näiteks a la printimiseks ja siis sinna alla saadki hakata retsepte lisama. Vajutad Create page, esmalt küsitakse retsepti nime, ning siis seejärel ilmub kast kuhu kopid kogu retsepti. Siis paned Save ning siis lähed lee alla äärde, vajutad kirjale print page. Sellelt lehelt mis ilmub võtab lehe aadressi, ning kopid selle siis oma blogisse. Minul on see siis kopitud Prindi retsept lingina:)

    Kui küsimusi tekib, siis aitan:)

    VastaKustuta
  3. Suur tänu!

    Sain hakkama!

    Leenu

    VastaKustuta
  4. See rull tuli lihtsalt võrratu!
    Kindlasti teen seda veel!

    VastaKustuta
  5. Leenu, tore et mu õpetusest aru said. Hakkasin ise oma juttu lugema ja ei saanud isegi väga selgelt aru:)

    Andra - seda on hea meel kuulda:)

    VastaKustuta
  6. Ragne, kas sa tahad mind lohutada :)) Et kas rulli kokku keerates see lõhenebki??? Maitset ei oska vele kiita, sest just võitlesin rullimisega. Külgede pealt lõhenes kenasti.
    Lissy (edaspidi LG) :)

    VastaKustuta
  7. Üldiselt ikka ei tohiks lõheneda. Lõhenemise põhjuseid võib aga olla mitmeid:
    - biskviit on liiga paks/õhuke
    - biskviit on liiga jahtunud
    - tärklise kogus on liiga vähene

    VastaKustuta
  8. Täna tuli küll rull väga hästi välja. Minu rulli sobib kohupiima 500g. Eelmine kord oli liiga palju. Ja rosinasõbrana lisasin täidisesse likööris leotatud rosinaid, nämmmm.... Maitseasi!

    VastaKustuta
  9. vot jah, täidises võis ka eelmine kord mõraneda.

    VastaKustuta
  10. Imehea! Kuna poodi ei viitsinud minna, panin täidiseks vahele 400g kohupiimapastat ja polnud sugugi teda vähe. Piimaga immutamist pole varem katsetanud ja tänu sellele jäi ka biskviit parim mis teinud olen. Kibelen juba uue järele :)

    VastaKustuta
  11. :) nii et juba otsas, et uue valmistamine juba peas mõlgub?:)

    Biskviidiga peab olema jah ettevaatlik, väga kerge on seda liialt kuivaks jätta. Peab ikka südamerahuga immutama.

    VastaKustuta
  12. Otsas muidugi ja mees läks just poodi vajaliku davaari järele :P Nämm nämm, suu jookseb juba vett :)

    VastaKustuta
  13. vaesed mehed, alati on nemad need, kes koogi-aineid ostma saadetakse;D

    VastaKustuta
  14. Kas ma õigesti aru sain, et õunad jäävad väljaspoole?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult küpsedes vajuvad õunad tainasse, nii et tegelikult nad lõpptulemusena väljapoole ei jää:)

      Kustuta
  15. Kas kartulijahu asemel võib kasutada sama kogus maisitärkilist?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Maisitärklist võib samamoodi kasutada igale poole nagu kartulitärklist. Vahe on ainult sellistes toitudes, mida keedetakse näitks kissell. et kartulitärklist ei tohi keema lasta kuid maisitärklist võib natukene keeta.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails