8. august 2010

Peedisupp külmsuitsuheeringa ja kurgiga

/Prindi retsept/

Eile hakkas kell juba vaikselt neli saama, laps käis köögis süüa nõudmas. Tema püüdlused lauapealt kooritud kurke näpata kandsid kahel korral vilja. Ise valmistasin samal ajal aga suppi, mille idee oli mul umbes-täpselt nädal aega tagasi kirjutatud oma märkmiku tahakaanele. Nimelt oli kindel mõte proovida suppi, kus võidutseb peet. Suppi tehes sai tühipaljas peet endale kaaslasteks veel kurgi, sultatud juustu ja külmsuitsuheeringafilee. Kui laps kolmandat korda kavala näoga kööki tuli, et näpata laualt veel üht kurgiviilu, sai supp valmis. Lõpptulemus oli nii hea. Plaan oli seda süüa külmana, tühjad kõhud sundisid aga suppi sööma kergelt leigena. Nii, et seda suppi saab serveerida äärmusest- äärmuseni ehk siis tulikuumalt külmkapi külmalt või kergelt jahutatuna. PS! Peeti keeda ikka ise, sesr poes müüdavatel keedetud peetidel pole minu arvates tegu ega nägu:)

Pildistamise köögipoolelt niipalju, et allolev pilt on üks ainukesi, kus ei ole peal minu lapse kätt, jalga, pead või nina. Pildistamise ajal tiirles näljaline supi juures kui mesilane meepoti ümber:)

neljale

1 kg peeti
4 kartulit
2,5 dl juurviljapuljongit

100 g sulatatud juustu Merevaik 200 g külmsuitsuheeringat
tilli, rohelist sibulat
2 väikest kurki

soola

Keeda peedid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Koori kartulid ning keeda samuti pehmeks. Pane keedetud juurviljad ühte potti, lisa puljong, sulatatud juust ning mikserda kõik ühtlaseks. Jahuta suppi külmkapis umbes kümme minutit.

Haki maitseroheline, lõika kurgid kuubkuteks ning heeringafilee ribadeks. Sega supile sisse ning vajadusel maitsesta. Serveeri.

4 kommentaari :

  1. See tuli küll väga võõrapärase maitsega. Igatahes minu Sassu seda ei söönud.

    VastaKustuta
  2. Tundub, et sa suppide tegemise lainel:)

    VastaKustuta
  3. Väga mõnus paks supp. No ega koduaia värsketest peetidest, kurkidest, kartulist ja muust heast kraamist ei saagi midagi halba tulla :)

    VastaKustuta
  4. Hooaeg soosib kodust juurvilja ja aedvilja kraami:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails