12. august 2010

Mustikane Rukkikleiva-juustukook pokaalis

/Prindi retsept/

Eelmisel nädalal vahetult enne suvilasse jõudmist peatusime teeäärses metsas mustikate otsimiseks. Polnud vaja kaua otsida, sest hobusesuurused marjad oli kohe käe-jala ulatuses. Korjasime veidi aega ehk niikaua kui laps autos magas. Mul on juba suve algusest auto olemas kaks paari kummikuid, 1 punane ämber, 1 plastmassnõu ning kaks mustikakorjamiskahva. lihtsalt niisama, juhuks kui marjule minemise isu peaks peale tulema:) Igastahes leidsin suvila lähedalt hiigelhea koha, kus kasvavad tõepoolest hobusesuurused mustikad, millest sai siis mõned tunnid hiljem valmis tehtud pokaalis-juustukook. Kreemjas leivane magustoit, mis kohati meenutab Taani talutüdrukut, kuid tänu Merevaigule on see tunduvalt kreemjam. Leivad küpsetasin enne pannil krõbedaks, ole ettevaatlik on oht, et satud suhkru ja kaneeliga karamellistunud leibadest sõltuvusse..omad kogemused räägivad..


4le

6 viilu musta leiba
2 sl võid
3-4 tl fariinsuhkrut

näpuotsatäis kaneeli

200 g Merevaigu sulatatud juustu
2 dl hapukoort
1 dl suhkrut
(või veidi rohkem, kõik oleneb maitsest)
2 munakollastmustikaid, niipalju kui hing ihaldab


Lõika leivaviilud väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil või ning lisa leivatükid. Prae paar minutit, lisa suhkur ja kaneel ning sega. Kui suhkur sulab ning leivatükid on sellega kaetud, võta pann tulelt.

Sega omavahel sulatatud juust ja suhkur, lisa segades juurde hapukoor ning munakollased (mina kasutasin selle protseduuri juures mikserit). Aseta pokaalidesse leivatükid, siis mustikad ning marjade peale pane paras kogus juustu-segu. Korda uuesti tegevust, kõigepealt leivatükid, siis mustikad ja siis juustusegu. Seejärel kaunista pealt leivatükkide ja mustikatega. Hoia jahedas kohas ca 5-6 tundi. Naudi koos kohviga.

5 kommentaari:

  1. meil on ka mustikaid palju ja nad on hiigelsuured. L-Eestis pidid juba läbi olema, siin põhjas seda küll veel õnneks öelda ei saa.
    Mustikad sobivad juustuga tõesti hästi, see magustoit on väga ahvatlev. Fotodelt on lausa maitset tunda:)

    VastaKustuta
  2. :) Ma kuulsin ka et lõuna pool mustikad otsakorral.

    VastaKustuta
  3. sellest sai meie pere isadepäeva magustoit, väga maitsev! ideaalne vaheldus traditsioonilistele kookidele :)tegin külmutatud mustikate ja toimis kenasti.

    VastaKustuta
  4. Minule meeldib selle magustoiduga suvila, kus ma tavaliselt selliseid küpsetamata magustoite valmistan:) Seetõttu pole seda külmutatud mustikatega proovinud, aga hea kuulda, et sobis:)

    VastaKustuta