30. juuli 2010

Minu vanaema halvaakook

/Prindi retsept/

Olin nüüd jällegi natuke aega suvilas, kus tööd on rohkem kui küll. Üks päev käisin õhtul hilja mustikal, sest see oli ainuke aeg, kus sai õues normaalselt hingata, teisel päeval niitsin muru ja korrastasin oma lillepeenraid, tänu millele avastasin ka väga vihaste maaherilaste pesa, nii et aiaäärde, suvilas veedetud aja jooksul me rohkem sattuda ei tahtnud. Lisaks veel mitmeid suvilale omaseid tegevusi ja töid. Kohe kindlasti ei saa ma mainimata jätta oma kasvuhoones valmivaid viinamarju. Tundub, et ka see aasta tuleb üsnagi saagikas viinamarja-sügis, sest needsamad rohekad kobarad ripuvad kasvuoones üksteise võidu. Suvila tähendab muidugi külmkookide aega, see kuu on olnud kasutusel üllatavalt palju (vahest liigagi palju?) kasutusel halvaa. Seesama paharett, mida paratamatult kipud söögivalmistamisel üle maitsema. Kindel peab ju alati olema, et asi oleks värske. Jätkates külmakookide jada, siis minu ammuseks lemmikuks on halvaakook, mis ei olegi miskit uut geniaalset, kuid maitseb lihtsalt ja hästi. Jätkuvat päikest ja halvaakoogiseid elamusi!

175 g võid
1 pk (200g) halvaad

2 pk küpsist
1-2 sl hapukoort

Sulata või pliidil, lisa peeneks murendatud halvaa ning sega kiiresti läbi. Tõsta pott tulelt ning lisa juurde peeneks purustatud küpsised ja hapukoor (lisa niipalju, et mass ei jääks liiga mure, pärast muidu halb lahti lõigata). Aseta mass toidukilele ning vooli toidukile abil vorstiks. Pane jahedasse tahkuma ca 6 tunniks. Seejärel lõika viiludeks ning naudi tassikese kohviga peale pikka tööpäeva.

9 kommentaari :

  1. Aga milliseid küpsiseid, tumedaid või heledaid või polegi vahet?

    VastaKustuta
  2. Minu eksitus täpsustamisel, vabandan. Siia kooki lähevad heledad küpsised:)

    VastaKustuta
  3. Tere!
    Tegin seda magustoitu täna ja kuna olen suur-suur halvaafänn, maitses see mulle väga, kuid ikka üpris rammus oli ka! :)

    VastaKustuta
  4. Ojaa, rammus on see kohe kindlasti, või-halvaa-küpsised on juba amuu teada rammususe salarelv. Küll aga piisab ju väikesest viilust halvaakoogist tassikese kohvi kõrvale niisama nautimiseks:)

    VastaKustuta
  5. Kas sellest saaks mugandada ka näiteks mingi küpsisemagustoidu retsepti? kui ehk või asendada piimaga vms.

    VastaKustuta
  6. Kui pika rulli sellest saab? Umbes mitmele inimesele sealt jätkub? :)

    VastaKustuta
  7. Mis sa arvad, mis juhtub rulliga, kui see näiteks 24h enne serveerimist külmkapis seisab?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails