8. juuli 2010

Maasika-halvaaplaadikas, juhuks kui aega napib

Tere, mina olen Ragne ning hetkel, vaatamata puhkusele on käed-jalad töid ja tegemisi täis. Enamuse ajast on mu parimateks sõpradeks pliit, mikser ja köögikaal:) Vaatamata sellele tekitab küpsetamine sellise rahuliku, pingevaba tunde. Mõtted töötavad uute ideede suunas, saaks neid vaid proovida ja katsetada. Üheks katsetuseks leian endale aega täna, mille õnnestumise kõrval kavatsen pool kooki ära süüa. Plaanin juba homme aega leida ning küpsetada endale vahukooretorti ja mustikakooki...Aja puuduse tõttu jõuamegi selle piruka juurde. Eilseks meie pere traditsiooniliseks kella kuueseks kohvi-koogi söömiseks oli puudu peategelane kook. Paari minutiga varusin endale kapist halvaa, martsipani ja maasikad ning ahju ta läks. Kiire plaadikoogike, juhul kui kiiresti miskit vaja. kodu-tehtud jäätisepall kõrvale ning eilne õhtune koogike oligi olemas.

500 g pärmi-lehttainast
400 g maasikaid
100 g halvaad
75 g martsipani

Rulli pärmi-lehtainas õhemaks (ca 0,5-1cm paksuseks) ristkülikukujuliseks plaadiks (võid teha ühe suure asemal ka 2 väiksemat tainaplaati). Seejärel tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale tükeldatud maasikad. Maasikate peale pudenda halvaatükid ja martsipan. Küpseta 180kraadi juures 20-25 minutit.

4 kommentaari :

  1. Kas seal on vahet, kas on külmutatud, või külmutamata maasikad, ja kuidas see sama asi ilma martsipanita välja näeks?

    Liina :)

    VastaKustuta
  2. Maaikahooajal soovitan kindlasti kasutada värskeid maasikaid. Mul ajal sobivad ka külmutatud maasikad. Martsipani ei pea panema, nii jääb ära lihtsalt martsipanine maitse. Lisaks on siis koogike ka sellevõrra vähem mausam:)

    VastaKustuta
  3. Kas see kook sobiks ka vaarikatega?:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails