16. juuli 2010

Külm kamasupp mustikate ja halvaaga

/Prindi retsept/

Uskumatu, et mina seda ütlen, aga tahaks juba veidi jahedamat ilma. Randa enam minna ei viitsi ning ujumas käime vaid õhtulpoolikul, siis kui kraadiklaas on langenud juba umbes 24 kraadini:) Päikese käes kaua vastu ei pea ning täna lapsega jalutamas käies oli tõeliselt nauditav leida üks varjus asuv pargipink, kus sain lugeda tunnike raamatut, samal ajal kui laps väsimusest lõunauinakut tegi. Viimasel ajal lõunasöögi valmistamisele aega väga ei kulu, kuna kolmandat päeva on menüüs erinevad külmsupid. Tuleb tõdeda, et päris mitmed katsetused on osutunud juba selle aasta lemmikuteks. Siin samuti miskit kergelt mausat ja jahutavat, mida sõime täna hommikusöögiks - külm halvaalisandiga kamasupp.

neljale

1 l keefiri (külmkapikülma)
6 sl kama
100 g halvaad, peeneks hakituna
0,25 tl kaneeli

3-4 sl suhkrut
mõned parajad peotäied mustikaid

Vala keefir kaussi, lisa segades juurde kama, peeneks hakitud halvaa, kaneel ja suhkur. Kõige viimasena lisa mustikad (jäta osad ka kaunistuseks). Võid serveerida kohe või hiljem (kauem seistes muutub halvaamaitse tugevamaks, mis mulle eriti meeldib).

9 kommentaari:

  1. Oi, seda ma pean küll proovima. Kahju ainult, et nii palavad ilmad ei jõua metsa mustikale kah minna.

    VastaKustuta
  2. Vaatan, et viimasel ajal oled halvaa armastaja :-)))

    VastaKustuta
  3. Mis seal salata hetkel sõltuvus halvaast, üleeile tegin veel vanaema retepti järgi halvaakooki ning täna õhtul peale tööd plaanin teha halvaa-banaani paninisid:)

    VastaKustuta
  4. Tegin seda esimese enda tehtud jogurtiga :D Super hea sai!

    VastaKustuta
  5. Saigi proovitud ja päris maitsev oli. Kasutasin kakaohalvaad, aga kunagi tahan vanillihalvaaga ka proovida.

    VastaKustuta
  6. Pean tunnistama, et minu jaoks on see kakaoga halvaa veidi maitselt nõrk, nii et soovitan ikka vanillihalvaaga proovida:)

    VastaKustuta
  7. Proovisin nüüd ka vanillihalvaaga ja Sul on õigus vanillihalvaaga on palju parem, kui kakaohalvaaga. Lasin kamasupil terve öö maitsestuda.

    VastaKustuta