27. juuli 2010

Kohvijäätis tumeda šokolaadiga

/Prindi retsept/

Olen mina jällegi paigas, kus internet on nullilähedane. Võitlus ühe interneti-akna avamisega on kestnud täpselt 47 minutit. Aitäh mobiilne internet! Vähemalt olen sisustanud selle aja jooksul aega verandal ning jälginud konnade hüppamist üksteise võidu mööda aiakive. Lisaks avastasin hetk tagasi, et kiviktaimlas on tärganud üks minu lemmiklilli punane Astilbe. Olin selle juba ammu külmavõetuks tunnistanud. Nii, et see leevendab vähegi minu pahameelt, mis hetkel mul ühe internetipakkuja vastu on tänahommikuse seisuga tekkinudNüüd siis aga lõpuks üks postitus jäätise kategoorias, seekord kohvimaitseline, lisandväärtuseks šokolaaditükid, mis just täpselt nii suured, kui ise soovid.


6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima

4 pakki Nescafe 2in1

150 g tumedat šokolaadi


Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Sega sisse Nescafe kohvipulber ning peeneks hakitud šokolaad. Sega kuni kohvipulber ilusti seguneb. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning pane sügavkülmikusse 5-6 tunniks.

13 kommentaari :

  1. no nüüd küll kõik arvavad,et oi mis rumal küsimus,aga kas kondenspiim on suhkruga või ilma?loogika järgi suhkruga,aga väga tugev tunne oleks seda ka retseptist lugeda.

    VastaKustuta
  2. Mina kasutasin korra ilma suhrkuta kondenspiima, kuna teine oli poest lihtsalt otsa saanud. See ilma suhkruta on jõle vedel, nagu tavaline piimgi, lisasin ise suhkrut maitse järgi.Segu tuli ka muidugi vedelam kui selle magusa kondenspiimaga, aga ei ütleks, et maitsel midagi viga oli. :)

    Tänu sinu blogile hakkasin ka ise jäätist tegema. Siit saab ikka inspiratsiooniampsu, et millega siis järgmine kord teha. Ise leiutasin omale karamellijäätise välja - kondenspiima asemel lisasin Milkensi üht kondenspiimalaadset toodet. Meie poe sildil oli, et tegu šokolaadimaiusega (kuigi tegelikult oli täielik karamell), plasttopsiku enda peal et konsenspiimalaadne toode. Igatahes karamellijäätise sõpradele soovitan!

    Kas kunagi ka plaanis mõni tore jäätisepostitus teha, kasvõi ilma piltideta, kuhu kirjutad, millest oled jäätist teha proovinud ja kuidas välja kukkus? Mina huviga ootaks. :)

    VastaKustuta
  3. Ikka suhkruga kondenspiima kasutan jäätise valmistamisel:)

    Anonüümne - äkki mõtled selle Milkensi toote all hoopis keedetud kondenspiima? Mina olen seda edukalt kasutanud, et valmistada karamellijäätist. Ja selline jäätisepostitus on hea idee, pean kindlasti ellu viima, sest loomulikult olen valmistanud tunduvalt rohkem erinevate täidistega jäätiseid ,kui blogis välja toodud:)

    VastaKustuta
  4. See jäätis nüüd ka tehtud! Tuli võrratult hea.
    Veel tegin Linnuliha blogist ahjusooja pirukat. Unustasin küll spinati osta, kuid õnneks sellest ei juhtunud midagi. Pirukas tuli mega hea. Pere sõi ja mõnules ning kiitis.
    Taas kord suured tänud Sulle Ragne retseptide eest, mida tehes perele suurt rõõmu sain pakkuda. :)

    VastaKustuta
  5. Teen igaljuhul seda j22tist n2dalavahetuselt! V2ga isu2ratav tundub olema ja kindlasti on! Ragne oled meeletult tubli ja heaks eeskujuks! :)

    VastaKustuta
  6. USA-s müüakse palju erinevaid külmutatud jogurteid, lastakse vurtsuga masinast, nagu pehmet jäätist.
    Mind huvitab, kas midagi sellesarnast on võimalik kodusel teel valmistada?

    VastaKustuta
  7. Kahjuks ei ole sellega kokku puutunud. Kindlasti uurin seda asja veidike:)

    VastaKustuta
  8. Ragne, olen pikemat aega Su blogi uurija olnud. Ja plaan oli teha kondenspiima ning sellest siis edasi ka jäätist. AGA! kui suur on see kogus 1 purk kondenspiima? Mitu ml see olla võiks? :)
    Igal juhul suured tänud Sulle sellise tohutult toreda ja vahva blogi pidamise eest!!! See on parem kui mistahes kokaraamat. :)

    VastaKustuta
  9. Oi, tänud Katrin poolehoiu eest:) 1 purk kondenspiima on 400 grammi.

    VastaKustuta
  10. Kondenspiima sain tehtud ja jäätise ka :) Kondenspiima keetmine võttis hirmsa aja, järgmine kord tean, et veidi ägedam tuli võib all olla - seekord muutus karamelliseks. Lehmakommimaitse tuli juba juurde :D Seetõttu tuli mul ka karamellijäätis :) Väga hea! Aitähh Ragne!

    VastaKustuta
  11. Vist imelik küsimus, aga kas see "sügavkülma minev anum" on ükskõik milline anum?? Ma olen oma siiani näinud ainult jäätisemasinaga tehtud jäätiste retsepte...??

    VastaKustuta
  12. Kirsika - seda jäätiseretsepti soovitan ma kiiremas korras proovida- see viib lihtsalt keele alla:) Minul läheb sügavkülma kõige tavalisem plastmassist suur säilituskarp.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails