17. juuni 2010

Riivleivas paneeritud lillkapsaõisikud veidikese parmesaniga

/Prindi retsept/

Täna on olnud üks tõsine maitsmise päev, nimelt sai osaletud Perrier'i poolt korraldatud alkoholivabade kokteilide žüriis. Täpselt 30 kokteili sai ära maitstud ja ka oma lemmikud välja sorteeritud. Nüüd istun kodus arvuti taga ja mittekuidagi ei taha jällegi und tulla.... ehk on see tingitud kokteilidest, mis on une eemale peletanud?. Unetuse tõttu mõtlesin siia paar rida kirja panna minu ühest lemmiklisandist - lillkapsad riivleiva ja parmesaniga. Minu jaoks on tõsine maitse-õudus kesktalvisel lillkapsad - mõrkjad ja maitsetud. Õnneks on kättejõudnud see aeg, kus lillkapsad on juba päris loomuliku maitsega. Seetõttu peab ettevõtma ühe kiire lillkapsa valmistamise.


500 g lillkapsast
2 sl võid

3-4 sl riivleiba

soola
parmesani juustu

Keeda (või auruta) terve lillkapsapea parajalt soolaga maitsestatud vees peaaegu poolpehmeks (ma ei tea kas just nii on õige öelda, aga sõna al dente peaks kõik ütlema:)). Aja pann kuumaks ja sulata sellel või. Lisa riivleib ning prae kergelt läbi. Lõika lillkapsas lahti õisikuteks ning prae neid või-riivleiva segus paar minutit. Aseta alusele ning riivi peale parmesani.

5 kommentaari :

  1. Prantslased räägivad, et ülemäärane kogus C-vitamiini õhtusel ajal pidi uinumist raskendama. Mistõttu nemad ei joovat õhtuti enne magamaminekut mahla jms.
    Ju siis teie punti ka see c-vitamiini laks eile üleval hoidis :-)

    VastaKustuta
  2. Väga isuäratav. Üks minu lemmikuid suviseid snäkke on grillitud lillkapsas. Aga parmesan kõlab lillkapsa juurde väga hästi!

    VastaKustuta
  3. Liina - täiesti võimalik, tiksusin eile ikka poole ööni üleval. Hommikul püüdsin äratuskellast mitte välja teha, aga no misa sa teed kui unustad selle teise tuppa helisema:)

    Juta - mul parmesan üks lemmikuid. Isegi täna tehtud kõige tavalisematele praeleibadele riivisin seda peale:)

    VastaKustuta
  4. Paneeritud lillkapsas on minu suur lemmik, kuid pole kunagi proovinud riivleivaga. Alati kasutan riivsaia, kuid nüüd katsetan ära :)

    VastaKustuta
  5. Mul riivleib viimasel ajal tihedalt kasutusel. Üleeile tegin küpsetatud Brie-juustu riivleivaga - suuuuper.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails