3. juuni 2010

Kaks autotordikest

1 juuni on see päev, mil minu pisike poisipõnn tähistab oma sünnipäeva - see aasta tähistasime siis juba Andri teise eluaasta täitumist. Autofännile kohaselt kaks autotorti. Koosnevad biskviittaignast, mille vahel kakaokohupiim, hapukoor vaarika-/virsikupüree (vastavalt koogile) ja palju piima-virsikumahlasegu immutamiseks. Katteks martsipan. Nii lihtne see ongi:)









Kokkamisteni,
Ragne

12 kommentaari :

  1. Esmalt siis palju õnne tagantjärele noorhärrale! ;) Tahtsin küsida, et kas Sina ka martsipani teed mustaks söetablettidega nagu Thredahlia tegi oma magistritöötordil (http://thredahlia.blogspot.com/2009/03/tehtud.html)? :) Ja kas söetabletid seda kuidagi mõruks ei teegi? Ma pole julgenud katsetada:(

    VastaKustuta
  2. Aitäh:)

    Just täpselt, söetabletid olid ka minul kasutuses. Kasutasin neid esimest korda martsipani värvimisel. Ise olin ka natuke ebausklik, kuid tegelikult maitset see absoluutselt ei mõjuta. Martsipanimaitse nagu martsipanimaitse ikka.

    VastaKustuta
  3. väga toredad tordikesed? Millest või kuidas need autod tehtud on?:)

    VastaKustuta
  4. Palju õnne! Väga pullid tordid, eriti meeldib mulle see autoteedega variant! Poiss võis küll vist vaimustusest keeletu olla? :)

    VastaKustuta
  5. Autod on tehtud kirju koera põhimõttel ehk siis küpsistest. Auto kuju sain nii, et näppasin lapselt ühe auto ära, võtsin põhja alt ära, vooerdasin selle nö ülemise autovraki toidukilega ning panin küpsise-kakao-või-hapukooresegu sinna sisse. Siis surusin autopõhja uuesti peale, et auto ratta jäled ka ilusti sisse jääksid. Ööpäev külmkapis ja ongi valmis, ratasteks, akendeks ja autotuledeks martsipan.

    Tundus, et sünnipäevalaps jäi rahule, igastahes auto tundis tordi pealt ära:)

    VastaKustuta
  6. Tõesti väga, väga ägedad tordid!!

    VastaKustuta
  7. Veidi hilinenud õnnesoovid sünnipäevalapsele ja ka ägedaid torte valmistavale emmele! Tõelised poisi sünnipäeva tordid. Väga lahe!

    VastaKustuta
  8. Tegin just su retsepti järgi maasika-martsipani kooki :) Väga hea asi tuli välja, kui arvestada, et ma pole suurem asi kokk ;)
    Aitähh retsepti eest ;))

    VastaKustuta
  9. palun-palun... see kook oli mul eelmine aasta maasikahooajal tihedasti tegemisel...

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails