25. mai 2010

Veel üks mahlane sõltuvust tekitav keeksike

/Prindi retsept/

No nii, poleks uskunudki, et hommikul tööle minnes hakkavad käed külmetama. Homme olen targem ja pistan igaks juhuks kindad kotti. Kui suvekuumuses kiputakse eelistama tihtipeale jäätist või kergemaid koogikesi, siis jaheda ilmaga on lausa kohustuslik tükike veidi rammusamat süüa. Räägin seda sellepärast, et antud keeksis kasutatav või hulk on üpris suur, kuid sellest pole hullu - lõpptulemus on ka sedavõrra mahlasem. Viimasel ajal olen ma kuidagi eriti mahlaste keekside küpsetamise lainel. Iga-nädalane traditsiooniline keeks on siiamaani päevakorras. Retsept pisikeste muudatustega Vanaemade kokaraamatust.

300 g toasooja võid
2 kl suhkrut
3 muna

1 kl hapupiima või keefirit või petti

3 kl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

2 peotäit kookoshelbeid

Hõõru vahule või ja suhkur. Lisa munad, vahepeal segades. Kalla juurde hapupiim ja sega läbi. Kõige lõpuks lisa omavahel segatud jahu-küpsetuspulbri-kookoshelbesegu. Kalla tainas eelnevalt võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpseta 200 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit ehk seni kuni keeksi torgatud noaots jääb puhtaks.

Retseptis on klaasina kasutatud tavalist 250 ml klaasi.
PS! Kui keeksi kipub üle jääma, võib edukalt valmistada sellest rummikooke!

5 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails