20. mai 2010

Šokolaadijäätis küpsisetükkidega

/Prindi retsept/

Praegused ilmad on nii nauditavad. Olin paar päeva Tallinnas ja tunnistan, et Pärnus on suvi kuidagi suvisem rohelisem ja rõõmsam. Täna käisime sõbrannadega väikesel kohvitamise ringkäigul. Alustasime ühe super-teenindusega kohvikust, kus nautisime terrassil smuutisid ja salateid. Ümebrringi olid välikohvikud rahvast täis. Astusime oma kohvikute ringkäigult läbi loomulikult ka Supelsakstest, sealt nagu ikka kohustulik koogi-kohvi ring. Pärast veel pisike ringkäik mööda pisikesi Pärnu tänavaid....selline ilm võikski kestma jääda.

Ilusa ilma puhul aga peaks kõikidel külmkapis suure karbiga jäätist leiduma. Külm ja kreemjas veidi sokolaadine ja õigepisut jahutav...


6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kakaoga kondenspiima

150 g šokolaadiküpsiseid

Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Lisa šokolaadiküpsisetükid ning sega kõik korralikult lusikaga läbi. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning külmuta 5-6 tundi.

12 kommentaari :

  1. Ragne, ehk avaldad selle super-teeninduse koha nime ning kust võiks leida Supelsakste kohviku? :) Plaanis ka see nv Pärnut külastada :)
    Tuuli

    VastaKustuta
  2. Super-teeninduse osaliseks saime Ahoy sushi-baaris (see uus koht Pärnus Hommiku tn-l).

    Supelsaksu külasta kohe kindlasti, selle leiad Supeluse ja karuselli tänava nurgal (Supeluse on see sama tänav, kus merepool otsas mudaravila)

    VastaKustuta
  3. Olles sinu toidublogi tihe külastaja, on minu plaan suveks vormi saada, aina vähem edukas...:( :D
    Supermaitsvad toidud ja täpselt minu maitse järgi toiduaineid kasutad:)...

    VastaKustuta
  4. Ragne, kas kakaoga kondenspiima teed ka ise? Segad pärast kakao juurde?

    VastaKustuta
  5. Elen - :D ilmaennustuste kohaselt sai selle nädalaga suvi otsa...

    Pille - kakaoga pole ise teinud. Häbi lugu, aga seda olen ostnud poest.

    VastaKustuta
  6. Palju keskmiselt sellise kogusega tehtult jäätist tuleb? Et kas on odavam teha kodus või osta poest? :)

    VastaKustuta
  7. Sellest kogusest tuleb ca 2 liitrit jäätist. See oleneb muidugi millist jäätist poest armastad osta, sest teelikult on poes müüdavate jäätise ind ka seinast-seina.

    see ei tule kindlasti üllatusena, aga mina eelistan igal juhul omatehtud jäätist - tunduvalt puhtama ja parema maitsega:)

    VastaKustuta
  8. Mida aeg suve poole seda rohkem mul tuleb isu lõpuks ise jäätist teha.
    Tahaksin valmistada piparmündijäätist šokolaaditükkidega. Mis Sa arvad, kas piparmündilehed peaks ära purustama või väikesteks tükkideks hakkima või on hoopis mõni teine variant Sul välja pakkuda? Kas ise oled piparmündijäätist teinud?

    VastaKustuta
  9. Sa ei olegi veel teinud? Võiks arvata, et sina oled esimeste seas, erinevate täidistega välja mõtlemisel:) Mina olen teinud piparmündijäätist kahel erinevat sorti: after Eight šokolaadiga ning Marianne kommidega.
    Värsked piparmündilehed hakituna arvan, et jäävad süües häirima, ikkagi toores leht. Sõbranna leotas piparmündilehti soojaks lasktud laimimahlas (plaan oli valmistada moijto jäätist), see aga ei tulnud hea, piparmündiaitset küll oli, kuid kuidagi liiga pealetükkivalt piparmündine.

    VastaKustuta
  10. Mul küpsisepudi vajus põhja, aga pole hullu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. "1 purk" on muidugi alati hea mõõtühik :) Ma kasutasin 250 grammi kondenspiima. Natuke magus tuli kohvijoodiku jaoks, aga siiski jäätis.
      Hea, lihtne ja kiire retsept, soovitan!

      Kustuta
    2. Liiga suured tükid siis:) Üks purk on see kõige klassikalisem kondenspiimapurk, mida poes müüakse. Magusust saab alati timmida oma maitsemeeltele kohaselt!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails