1. mai 2010

Rabarberikook vanillise pudinguga

/Prindi retsept/

Eilne päev oli nii tore - valmis selleaasta esimene rabarberikook. Kauaoodatud ja igatsetud koogike juba vist sellest ajast, kui esimesed päikeselised ilmad üle lumevallide külla tulid. Ausalt öeldes on hetkel minu gapäevaseks rituaaliks hommikul vara peenramaale lipata ning piiluda, et ehk on rababer imeväel eelmise hommikuga kasvu ca 10-15 cm juurde visanud... nojah unistused unistusteks. Küll aga suutsin ma leida täiesti rabarberimõõtu jublakad Pärnu ühest toidupoest. Sealt samast piimmariiulist haarasin kaasa veel topsiku vaniljepudingut ja nii ma siis jalutasingi koju nende õndsate mõtetega soojast rabarberikoogist.

Põhi:
1 dl suhkrut

1 muna

125 g sulatatud võid

4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut

Kate:

250 g vaniljepudingut (kasutasin Tere topsipudingut)
1 muna

ca 500 g rabarbereid (puhastatud ja kooritud)

2 dl suhkrut

1 sl kartulitärklist
kaneel


Sega katteks minevad rabarberitükid, suhkur, kartulitärklis ja kaneel omavahel, jäta seisma. Põhja jaoks vahusta suhkur ja munad, lisa sulatatud või ning omavahel kokku segatud kuivained. Pane tainas koogivormi (kasutasin 25x17cm suurust kandilist koogivormi) ja määri see lusika abil laiali.

Sega vaniljepuding ja muna ning vala see vormi põhjale. Kõige peale aseta rabarberitükid (rabarberitest eraldunud vedelikku ära koogi peale vala). Küpseta kooki 200 kraadi juures ahju alumises osas 30 minutit, seejärel küpseta ahju keskmises osas veel 30 minutit. Seejärel jäta kook lahtise ahjuuksega ahju seisma veidikeseks.

10 kommentaari :

  1. Ootan samuti rabarberite aega, hetkel on kuskil 5cm pikkused alles :) Seda pilti vaadates kasvab isu veelgi, ehk leian ka poest juba mõne suurema jupi:)

    VastaKustuta
  2. Mina käisin pärast selle postituse lugemist (lugesin mitu korda, esimene kord sain aru, et tõsimeeli kasvaski ööega 15 cm ja olin hämmeldunud- blont) oma peenras ja sain sealt u 10 cm kolm juppi. Ilu pärast sai koogi vahele pandud (küll toorjuustu sugemetega koogi moodi asi laagerdab veel).

    VastaKustuta
  3. See vaniljepuding teeb selle koogi nii isuäratavaks. Kas Sul on plaanis seda kooki küpsetada ka Tere karamelli- või kakaopudinguga?

    VastaKustuta
  4. Mul jäi ka kohe see puding kripeldama :) Hea idee!

    VastaKustuta
  5. Merli - :D

    Kui seda kooki peas kokku panin, siis mõtlesin, et millise pudinguga oleks kõige parem. Šokolaadipudingu välistasin koheselt (mulle tundub, et teeb koogi maitse kuidagi raskeks).

    Nii jäidki sõelale vanillipuding ja karamelli oma. Valisin siiski kõige klassikalisema vaniljepudingu.

    VastaKustuta
  6. ohhh, ma jumaldan rabarbereid! lippan ka täna poodi ja turule rabarberijahile. aeda ju kahjuks pole. aga seda kooki pean mina saama! :)

    VastaKustuta
  7. Mul hetkel ka pood rabarberitega varustaja, kuigi pean mainima, et õige-varsti on lootust ka oma rabarbereid saada:)

    VastaKustuta
  8. Rabarbaritest välja nõrgunud suhkruse-kaneelise vedeliku äraviskamine tundus kuidagi kohatu mõttena. Seepärast ajasin ta keema, lasin mõne minuti ägedal tulel mullitada, sulatasin siis siirupis suure supilusikatäie jagu võid ning kallasin juurde väikese paki vahukoort. Kui segu jälle keema tõusis, maitsestasin paari lusikatäie tumeda rummiga. Ma ei usu, et mulle oleks konjakiga rohkem meeldinud, aga see variant võiks ka kõne alla tulla. Järgmine kord proovin hoopis portveiniga, seda tuleb kindlasti rohkem panna.

    VastaKustuta
  9. kui hea mõte, milline see konsistents jäi? vedel?

    VastaKustuta
  10. ei jäänud eriti vedel, sest tärklis ja vahukoor tegid oma töö. Ja muuseas, kaste peab olema soe, külmalt ei ole hea. Proovisin.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails