21. aprill 2010

Coca-Cola kook - mahlane ja sõltuvust tekitav

/Prindi retsept/

See kook jäi mul mõlkuma meelde kohe, kui Babyback mainis sellenimelist kookiFacebookis. Mis siin ikka, natuke guugeldamist ja kõige isuäratavam pildiga retsept saigi selle koogi valmistamise aluseks. Ma olin üllatunud kui hästi see kook maitses, Coca-cola maitset tunda ei ole, küll aga on just see komponent õhulisuse või sellise eriise tekstuuri aluseks. Vahukommid annavad koogile vetruvust. Tunnistan, et vahel ei viitsi lihtsalt valmistada koogile ettenähtud glasuure, kuid antud kook ilma glasuurita pole pooltki see, mis peab.


2 dl Coca Colat
1 dl hapupiima

150 g toasooja võid

3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
4 dl jahu

2 sl kakaod (magustamata)
1 tl soodat
75 g pisikesi vahukomme

Glasuur:

75 g võid
3 dl coca-colat
4 sl kakaod (magustamata)
100 g suhkrut


Sega omavahel kokku coca-cola ja hapupiim. Vahusta või suhkruga. Lisa vanillisuhkur ja munad. Sega omavahel jahu, kakao ja sooda ning lisa see vaheldumisi coca-cola seguga või-segule. Kõige lõpuks sega sisse vahukommid. Aseta tainas ettevalmistatud kandilisse (kasutasin 24x36cm vormi) koogivormi/ahjuplaadile. Küpseta 170 kraadi juures 30 minutit.

Glasuuri valmistamiseks sulata pliidl, ise pidevalt segades, kõik glasuuri ained ühtlaseks. Vala glasuur peale koogile peale kohe pärast ahjust võtmist. Lase veidi jahtuda ja serveeri.


36 kommentaari :

  1. Täpselt see retsept mida ma otsinud olen. Mack BBQ tõi seda meile tööle maitsmiseks ja see oli nii supper hea, et tekitas kohe soovi seda ise järgi proovida. Suur aitähh retsepti eest.
    Tekkis ainult küsimus, et kust võiks leida väikeseid vahukomme?

    VastaKustuta
  2. Laste peolaual oleks see hitt-mõtleks, kook, kus sees on coca-cola ja vahukommid! :D

    VastaKustuta
  3. Tunnistan, et nimi tundus päris hirmuäratav. Aga pilt on ilus ja kirjeldus tekitab tõesti huvi!

    VastaKustuta
  4. jah, tundub üsna kummaline idee - niigi mitte-tervislikele asjadele veel jahu ja võid ka lisada :P aga kook näeb välja aus ja ma olen kindel, et maitseb ka väga hea.

    panen mõtte tallele. ehk proovin järgigi ;)

    VastaKustuta
  5. Minul tekkis küll kohe tahtmine järgi proovida, kuidas maitseb kook, mis sisaldab Coca-colat. Põnev...

    VastaKustuta
  6. Mul oli ka esmane huvi proovida kooki, kus on sees coca-cola. Tõsi ega see coca-cola koos vahukommidega just kõige tervislikumat kooslust ei moodusta, samas maiustama ja patustama ju peab:) Kusjuures, see kook oli kuni viimse tükini täiesti värske, justkui alles küpsetatud.

    Väikesi vahukomme sain nii, et tegin suuremad vahukommi ruudud noaga väiksemaks. Tõdesin selle koogi tegemisel, et meie poodides on kehv vahukommi valik. Osad neoonvärvides, mis pisut eemale peletavad. Mina pistsin poekorvi valged kandilised vahukommid.

    Lastele läheb see kindlalt peale, ei peagi suuri tükke lõikama, võib ka väikesi ühe-ampsu-snäki suuruseid tükke pakkuda.

    VastaKustuta
  7. Kuna töötan Stockmanni lähedal käisin eile lõuna ajal vahukomme otsimas. Avastasin, et seal on pisikesed vahukommid täiesti olemas 300g pakk maksab umbes 25.- ja juures oli veel kiri, et need on mõeldud just nimelt küpsetamiseks.

    VastaKustuta
  8. Mis mõttes vahukommid ja koola kahjulikum on kui nt või ja suhkur?
    Paistab huvitav kook olevat ja kavatsen seda tütre sünnipäevaks valmistada.

    VastaKustuta
  9. Vahva retseptileid jälle Ragne poolt. Aga blogi käin järjest vähem ja vähem lugemas- see reklaami-tillu-lilluniivõrd segab :(

    VastaKustuta
  10. Vahva retseptileid jälle Ragne poolt. Aga blogi käin järjest vähem ja vähem lugemas- see reklaami-tillu-lilluniivõrd segab :(

    VastaKustuta
  11. Eelmisele anonüümsele - sama siin! Tänane Rimi reklaam oli lausa mõnitus, seda ei saanud isegi X-ist kinni panna, läx hoopis veelgi suuremaks...

    VastaKustuta
  12. See rimi reklaam ajab ka mind juba keema, täna saatsin viimase kurja kirja, et see minu lehel lõpetataks. oli tähtaeg 21.04.2010. Täna aga juba 23.04 varahommik ning see reklaam on ikka olemas, loodetavasti minu kirjale vastatakse ja juba hommikul võib siin tõesti vabamalt ringi liikuda!

    VastaKustuta
  13. Väga huvitav kook. Võikogus ajas (tglt ajab siiani) hirmu nahka aga kook on hea, kerge coca-cola maitse tuntav ja tõesti selline mõnusalt mahlane.

    VastaKustuta
  14. Ehtne mõnus šokolaadikook, täpselt minusugusele šokohoolikule.
    Kuna ma olen ka pähklifänn, siis võib-olla lisaks natuke vb kreeka pähkleid, vms.
    igatahes väga mõnus õhuline šokokas(:

    VastaKustuta
  15. missugused vahukommid sinna sobiksid?

    VastaKustuta
  16. Mingi kindel mark pole oluline. Lihtsalt need mis parasjagu poes saadaval on ning et ikka vahukommid oleksid:)

    VastaKustuta
  17. Tere,
    on soov ka seda kooki homme teha, kuid loen mitu korda kuidas see teguviis käib ja no mitte ei saa aru, et kas on mitu segu või kuidas ma need kokku kõik üheks taignaks segan. Kas on võimalik kuidagi täpsustada, et kuidas ma vaheldumisi coca cola segu ja võisegu sisse seda jahu valan, et lõpuks läheb ikka kõik üheks taignaks ju kokku? :)

    Mul jooksis igatahes juhe kokku:)

    VastaKustuta
  18. Tegelikult on kokku kolm segu:
    1.coca-colA/Hapupiim
    2.või/suhkur/vanillisuhkur/munad
    3.Jahu/ kakao/sooda

    Ja siis peab esimese segu ja kolmanda segu lisama vaheldumisi number 2 segule ehk siis või-suhkru-munasegule.

    Lisa segud vaheldumisi - natuke coca-cola segu ja natuke jahu segu. Ja siis jälle natuke üht ja natuke teist. Ise sel ajal segades kuni kõik läheb ilusti tainaks:)

    Edu, loodetavasti oli natuke abi.

    VastaKustuta
  19. Suur-suur aitäh, nüüd sain aru :)
    Hommikul läheb küpsetamiseks.
    Aitäh:)

    VastaKustuta
  20. See kook on Mackist meelde jäänud ja väga lahe, et saab ise järgi teha, aga tahaks viidata sellele, et originaalis ei ole glasuuri jaoks mitte 3dl Coca-colat vaid 1/3 tassi, ehk suts alla 0.5dl arvestades muud mõõtkava. Ja et kook peaks vähemalt 10 min seisma enne glasuuri peale valamist. Esimesel korral läks nende 2 asja pärast kook metsa.

    VastaKustuta
  21. hmm, ma olen üsna kindel, et olen kasutanud 3 dl cocat. Ei julge muidugi vaielda, kuna tegin seda ammu, aga väga väike coca kogus ei olnud, nii et eeldan et koguseliselt oli 3 dl. Aga proovin üks päev glasuuri teha ja siis saan täpsemalt kommenteerida:)

    VastaKustuta
  22. Proovi jah, sest mina tegin selle 0.5ga ja tuli väga hea teisel korral! Ja peaks kurbusega mainima, et sai täna Macki oma proovitud üle saja aasta, ja see ei kõlvanud kohe üldse kuhugi :)

    VastaKustuta
  23. Selle kohta võiks ju öelda - ise tehtud, hästi (loe:kõige paremini) tehtud :)

    VastaKustuta
  24. Ei tea, kas hapupiima asemel keefiri võib kasutada?

    VastaKustuta
  25. Pole kunagi seda kooki Babybackis söönud, ei tea kas ka enam menüüs, aga pealkiri ahvatles proovima :)
    Kuid nagu ka üks eelnev kommenteerija sean kahtluse alla coca koguse glasuuris. Mul ei tulnud glasuuri moodi, vaid pigem selline vedel nagu piim/mahl, millega saaks kooki immutada, kuid eriti koogi peale seda ei jääks. Igatahes, sain probleemile lahenduse lisades šokolaadi, siis jäi ikka kate ka koogi peale :) Järgmine kord proovin vähema cocaga!

    VastaKustuta
  26. Proovisin ka aga sai vist liiga väiksesse vormi, sest tuli ikka võrreldes antud retsepti pildiga väga kõrge kook. Sai kasutatud tavapärast lasanje vormi. Samuti, kui olin koogi juba ahju pannud, tuli meelde, et vahukommid jäid kappi :D Teinekord siis.

    Aga jah, ka mul jäi glasuur liiga vedel, mis ei tundunud kohe mitte õige asi olevat.

    Peab vist teise katsetuskorra veel tegema, sest hetkel jäi tulem kaugele siin kommenteerinute tulemustest.

    VastaKustuta
  27. Tegime seda kooki hiljuti ja esialgu tõesti tuli kate täiesti vedel, pigem nagu kuuma šokolaadi konsistentsiga. Uurisin siis seda lähteretsepti, mis antud on ja selgus, et seal on katte tegemisel kasutatud 1/3 klaasi coca-colat (umbes 0,5 dl). Tegin selle järgi uue katte ja see tuli juba korralik ja paks:P

    Tõeliselt mõnus ja mahlane kook igatahes, aitähhh!

    VastaKustuta
  28. :( :( tegin just koogi homseks külalistele aga ka glasuur jäi täielikult vedel. Oleks pidanud ennem kommentaare lugema . Saab näha, kuidas homme maitseb. Pool glasuurist jäi veel järle, täielik vesi :(

    VastaKustuta
  29. No ei jätkunud kannatust, lõikasin koogist riba ja maitsesin, On tõesti maitsev ja mahlane. Ja samas uurisin netist seda originaalretsepti. Inglise keele oskus pole kiita aga sain kokku sellised kogused aineid glasuurist: 113g võid
    80 ml coca-colat
    3 sl kakaod
    450 g tuhksuhkrut
    1 sl vanilliekstrakti
    Igatahes tänud retsepti eest. Homme minek poodi uue coca-cola järele, mul oli klaaspudel, 0,33ml ja ostan veel pistaatsiapähkleid ka natuke koogi peale :)

    VastaKustuta
  30. Proovisin ka selle väidetavalt sõltuvust tekitava koogi ära, kuna kodus olid seisma jäänud vahukommid, mis ootasid ära kasutamist/söömist. Kook oli küll mahlane aga minul ta sõltuvust ei tekitanud....midagi jäi nagu puudu. Eks see rohkem maitse asi ole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi oleneb see kõik maitsest. Aga kook ise-enesest õnnestus?

      Kustuta
    2. Jaa, kook õnnestus ilusti ja ära söödi lõpuks kõik:)

      Kustuta
    3. Ka glasuur õnnestus täpselt sellises vahekorras nagu antud retseptis. Hakkasin tänu kommentaaridele kahtlema ja mõtlesin, et proovin ka originaali järgi teha, aga kuna cocat oli täpselt nii palju järgi kui antud retseptis nõutud oli siis otsustasin riskida ja teha ikka selle järgi. Algul tundus, et glasuur jääb vedel, aga keetsin seda natuke aega ja koogile läks peale mõnusalt kleepuv ja piisavalt vedel glasuur, mis kattis koogist välja turritavad vahukommid täiuslikult.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails