20. märts 2010

Tipi-täpiline moonijäätis

/Prindi retsept/

Ega siin tegelikult miskit rääkida ei ole. Võtsin kapist lahtise paki mooniseemneid. Tegin juba teada-tuntud valmistuskäigu järgi jäätise ning segasin sellesse röstitud moniseemned. Töö kiire ja korralik ning tulemuseks mooniselt moonine külm maius.


6 dl rõõska koort (35%)
1 purk (400 g) kondenspiima
75 g mooniseemneid

Rösti kergelt mooniseemneid kuival kuumal pannil. Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Sega sisse eelnevalt röstitud mooniseemned. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning pane sügavkülmikusse 5-6 tunniks.

11 kommentaari :

  1. Oi kui ahvatlev on see moonijäätis! Kas mooniseemnete ümber külmudes jääkristalle ei tekkinud? (kusagilt lugesin, et see oht on, seetõttu ei ole ise veel söendanud proovida. Pärast nukker, kui jäätisetegu untsus :) )

    VastaKustuta
  2. ..kusjuures, tundub et paljudes blogides on mooni-armastus:)

    Tuuli, ma ei osanud seda kartagi, et jääkristallid tekiks. Minul küll miskit ei tekkinud. Aga mõnus oli jäätis küll, hea vaheldus tavapärastele küpsise- ja šokolaaditäidistele.

    VastaKustuta
  3. Tegin esimest korda jäätist su vana retsepti järgi, kaks pakki vahukoort ja üks purk kondenspiima. Teine kord aga kolm pakki vahukoort ja purk kondenspiima, see tundus aga liiga vahukoorene. Jään vist esialgse retsepti juurde :)

    VastaKustuta
  4. ma koguaeg veendun, et maitsed on erinevad:)

    VastaKustuta
  5. mina proovisin ka seda isetehtud jäätist teha, aga pidin tõdema, et see on liiga rasvase maitsega... lausa rasvakord jäi suulakke :(

    VastaKustuta
  6. kurb kuulda, enamustele meeldib see. Kas vahukoore ja kondenspiima vahekord oli ikka õige?

    VastaKustuta
  7. Võibolla vahustasid üle, ise pole küll sellisel jäätisel rasva maitset tundnud.

    VastaKustuta
  8. mina tegin kah jäätist: 600ml koort ja 400g kondenspiima (see siis oma tehtud) aga vahukoore maitse tomineerib ja lusikas jäi üsna rasvane :P Moos vajus ka põhja :D A ei ole midagi mis kehvasti see uuesti onja :P Ära süüakse see ikkagi.
    Idee on igatahes väga hea ja usun, et ka mina saan lõpuks selle õige maitse kätte :D
    aitäh selle blogi eest ja edu edaspidiseks:)

    VastaKustuta
  9. siis on miskit jama. Külma minev segu peab jääma kohev ja hiljem söömisel lusikas rasvane ei tohi küll jääda. Kindlasti pead uuesti poovima;)

    VastaKustuta
  10. Mina kasutan ka seda jäätiseretsepti ja võin oma kogemuste põhjal öelda, et kui vahukoor liiga tugevaks vahustada, siis on maitse (ja lusikas ka :)) rasvane. vahukoor peab olema pehme ja kondenspiimaga korralikult läbi mikserdatud.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails