19. veebruar 2010

Kohevas kuues kartuli-küüslaugupuder


Miskit soolast ka nende kõikide magusate postituste vahele. Hetkel vaatan aknast välja ja tundub, et vaid tunni ajaga on mu auto väljas muutunud lihtsalt lumekuhjaks, uskumatu, kui palju lund võib sealt ülevalt poolt alla sadada. Lapsega vamkriga õues liikudes tekib kohati tunne, et tassin enamus aega vankrit ise süles, kuna kõnniteed eraldavad teeribad on lihtsalt nii kõrged. Sellise jaheda ilma jätkuks aga nõuab tänane ilm õhtusöögiks miskit toitvat ja õrnalt küüslaugust aimatavat kõhutäit. Lihtne kartulipuder röstitud küüslauguga oleks enam kui sobilik. Kindlasti soovitan ka piiluda tänas Rannamõisa linnuliha blogi postitust!


1 kg kartuleid
5 suurt küüslauguküünt

3 sl võid
2,5 dl sooja piima
soola


Koori kartulid ning keeda need 1 tl soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal rösti ahjus koorega küüslauguküüned 200 kraadi juures 10 minutit ning seejärel libista pehme sisu koortest välja.

Valmis kartulitelt vala keeduvesi ära. Lisa kartulitele röstitud küüslauguküüned, või ja soe piim ning tambi kõik ühtlaseks pudruks. Maitsesta soolaga.

6 kommentaari :

  1. Kartulipudru küüslauguga on väga maitsev, ise teen seda juba aastaid.Värvi ja maitse andmiseks olen lisanud ka kaalikat või siis porgandit. Ja kui on isu natuke rammusama pudru järele, siis asendan piima hapukoorega. Röstitud küüslaugu proovin kindlasti ära.
    Tervitades, Katrin.

    VastaKustuta
  2. Kartulipuder on jah üks aus värk, ma külls hapukoort pole kartulipudrusse pannud, küll aga kuhjan sellega tihti terve kartulipudru üle, natuke meresoola peale raputamiseks....oi kui maitsev!

    VastaKustuta
  3. Tänud postituse eest :)
    Seisnud küüslauguga, keset talve, see tühjaks-pigistamise asi ei toiminud.
    Riivisin need kuumaks aetud küüslaugud pudru sisse. Naine ja lapsed sõid ja kiitsid :)

    Tegin seda punase veini kastmes jäneselihaga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. oi, no jänes ja punase veiniga valmistatud kaste on juba super-kooslus. Tore, kui see lihtne, küüslauguse kartulipudru, retsept sinna juurde sobis:)

      Kustuta
  4. Keeduvette võib ka natukene kurkumit lisada, maitset see ei muuda, aga ilusa värvuse annab küll pudrule🙂 ning enne serveerimist segada vahustatud munavalge juurde, jääb ilus kohev 🙂

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, nii saab! Kusjuures, mina lisan kurkumit juba valmis pudrule. Kurkum annab ikka mõnusalt värvi, mistõttu tuleb seda nii vähe lisada, et juba ilusti kollakat tooni annab:) Aga vahustatud munavalgega nippi ei ole ma proovinud!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails