18. detsember 2009

Piparkoogine vaarika-hapukoorekook

/Prindi retsept/

Tuleb tõdeda, et piparkoogitainast olen ma see aasta niipalju valmis teinud, et sellest peaks jätkuma suveni. Niisiis, kel natuke piparkoogitainast üle, saab valmistada seda ülilihtsat ja kiirelt valmivat koogikest. Jõuluse mekiga põhi ning mahlalt maitsev kate. Vaadates sügavkülmiku rohketesse marja varudesse, siis teen seda kooki see aasta kindlasti veel.


300 g piparkoogitainast
150 g vaarikaid, külmutatult

3 muna
1 dl suhkrut

4 dl hapukoort


Rulli piparkoogitainas õhemaks ning aseta küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguse (Ø24cm) või kandilise koogivormi (17x25cm) põhjale. Aseta peale külmutatud vaarikad.

Täidise jaoks klopi vahule munad ja suhkur, lisa hapukoor ning sega kõik ühtlaseks. Vala täidis vaarikate peale koogivormi. Küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Jahuta. Kõige parem järgmisel päeval

24 kommentaari :

  1. mmm, see näeb võrratud välja :) Ma ei saa aru kuids sa jakasad lapse kõrvalt nii palju kokata ? :)

    VastaKustuta
  2. Võtsin selle just ahjust välja, kuigi poes ei tulnud meelde et sinna vaarikad käisid, võtsin vaaraikate asmel hoopis küpsetusmargariini :( aga õnneks külmikus mingeid marju oli nii, et panin siis natuke jõhvikaid ja mustikaid, loodan et tuleb ka normaalne, proovin alles homme hommikul :)

    VastaKustuta
  3. Tegin ka just sama koogi aga suurema koogivormiga (26 ø). Minul läks 30 minutiga pealt juba pruunikaks aga loodan, et seest küpses ikka ära. Eks homme annan teada :D

    VastaKustuta
  4. Anonüümne1 - tundub, et mu kokkamiskirg on ka mu last nakatanud. Tavaliselt istub ta köögis, võtab poti, paneb sinna igasugu asju sisse ja siis hakkab seda lusikaga segama. Ta seal nii ametis päris pikka aega.

    Anonüümne2 - mul on ka mõttes seda kooki mustikatega proovida, täitsa ,maitsev võib olla. Kindlasti soovitan panna sisse külmutatud marjad, muidu teevad sulanud mustikad koogi rohekaks:)

    Anonüümne3- ahjud on ikka tohutu erinevad, mul kook täiesti võbises pärast 30 minutit küpsemist. Ja pealt pruuniks ei läinud, arvatavasti see tingitud liiga äkilisest kuumusest.

    VastaKustuta
  5. Minu kook mustikate ja jõhvikatega jäi suppper :) aitäh retsepti eest !!

    VastaKustuta
  6. tore:) Proovin ise ka mustikatega teha, ehk leian külmikust veel jõhvikaid ka:)

    VastaKustuta
  7. Mul on ka palju piparkoogi tainast valmis tehtud, aga küpsetada ma kuidagi ei viitsi... Ma ei tea, miks ma viimasel ajal üldse kokkamis lainel ei ole?
    See koogivaraint on hea idee!!!! Mul on kapis sügavkülmas ainult jöhvikad. Ei tea, kuidas ainult jöhvikas siin koogi see maitseks?

    VastaKustuta
  8. Mul just vastupidi - mul on kokkamise laine täiesti peal,ma ainult süüa teekski:) Ainult jõhvikatega tehes soovitan raputada neile pisut suhkrut peale.

    VastaKustuta
  9. Tere, kas hapukoore asemel võib kasutada maitsestamata jogurtit??

    VastaKustuta
  10. Ma kardan, et maitsestamata jogurtiga ei lõpptulemus just täpselt selline, nagu peab. Hapukoor on rammusam, mis annab koogile nö jõudu juurde:)

    VastaKustuta
  11. Ta on rammusam jah, sellepärast mõtlesingi midagi lahjemat katteks:)) äkki oskad soovitada...Aitäh...

    VastaKustuta
  12. mulle tuleb esmalt mõttesse kohupiimapasta. See on lahjem, aga olemuselt ka selline paksem, nagu hapukoorgi.

    VastaKustuta
  13. sai täna ära proovitud st eile valmis tehtud... väga hea oli kusjuures, kuigi ma olin alul selle piparkoogise põhja osas skeptiline, et kas ta just minu maitse on. sedapuhku oli! :)

    VastaKustuta
  14. Tore, minul on veel väike tükike piparkoogitainast järel, otsustasin et kasutan seda selles koogis. Marjadena kasutan maasikaid:)

    VastaKustuta
  15. Tegin koogi ära ja sõin alles järgmisel päeval, kuid põhi läks tänu hapukoorele veidi nätskeks. Mida päev edasi, seda nätskemaks läheb :D
    Kristina

    VastaKustuta
  16. Mina tegin ka seda kooki, päris hea tuli.Sõime seda jõululaupäeval. Kahjuks tuli aga kook liiga pehme, näpude vahelt seda küll süüa ei saanud, ainult lusikaga.

    VastaKustuta
  17. Kix - ma olen seda kooki teinud vaid endatehtud piparkoogitainaga ja ei julge selles osas eriti sõna võtta, kuid ehk on ka vahe sellel, millist tainast kasutad? Minul pole nätskust veel esinenud (olen teinud seda koogikest 3 korda)

    Andra - kui kook tuli liialt pehme, siis oli ta arvatavasti liiga vähe ahjus:)

    VastaKustuta
  18. võib olla tõesti oli vähe ahjus, kuigi nurkadest oli kook juba ilus pruun. Kartsin, et läheb veel kõrbema.
    Järgmine kord tean,seadistan ahju kuumuse teisiti.

    VastaKustuta
  19. tegin maasika ja mustikatega, väga maitsev tuli;) topeltports ja ahjuplaadile:)

    VastaKustuta
  20. teeks ka, ainult et marjad lõpukorral:) aga tore et maitses!

    VastaKustuta
  21. Suurepärane kook! Lihtne, kiire ja üli maitsev - pole kuiv ega nätske, hea õhuline ja mitte liiga magus! :)

    Küpsetamisajaga tegin nii, et improvisatsiooni vooru ja omaloomingu jätsin kõrvale, sättisin ahju täpselt 180 kraadi juurde ja kui kookgi ahju lükkasin siis taimerilt hakkas tiksuma 50 min. Perfektne!

    VastaKustuta
  22. Kui teha tavalise suurusega neljakandilise ahjuplaadi peale, kas siis tuleks teha topeltkogus?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, siis võib tõesti suurendada koguseid ja teha topelt kogus!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails