8. november 2009

Siilitort

Kuigi eile oli Isadepäev, siis antud teemalist koogi-postitust ma ei tee. Põhjus lihtne - tegin täna mehe ühte lemmikut Kass Arturit. Siiski on aga päevakorras tordid-koogid. Nimelt tegin kahe aastaseks saanud vennatütrele siilitordi. Põhimõte peaaegu sama, mis Andri 5.kuu tordil, ainult et tunduvalt täiustatum variant. Tegelikult tegin sarnast kooki juba ka kevadel sõbranna lapse sünnipäeva puhul. Koogi tegemine ei võta iseenesest üldse palju aega. Õhtul paned siili kokku ja järgmisel hommikul kaunistad.


Aluseks siis kräsupea tume koogi põhi, mis lõigatud välja nö tilga kujuliselt (see jääb siili aluseks). Selle peal kuhi heleda põhja tükkidest, tumedast põhjast järgi jäänud tükkidest ja hapukoore segust. Nägu ja nina osa kaetud vesivannil sulatatud tumeda šokolaadiga, selg küpsisepuruga. Peaosa, selga ning alumist äärt ääristab martsipan.


7 kommentaari :

  1. Nii-nii armas ja kindlasti võrratult maitsev!

    VastaKustuta
  2. Kas kräsupeakooki on võimalik ka üleni martsipaniga katta nii, et viimane ei hakkaks sulama? Pole kunagi kräsupead teinud ja ei oska aimatagi. Mõtlesin teha sellise koogihttp://toimetused-toimetused.blogspot.com/2010/03/jalgpallitort.html aga kräsupea põhjaga. Või õnnestuks "kirju koer" paremini?

    VastaKustuta
  3. http://toimetused-toimetused.blogspot.com/2010/03/jalgpallitort.html

    VastaKustuta
  4. Kräsupeakooki on võimalik martsipaniga katta juhul, kui sellele enne martsipaniga katmist raputada peale mikseriga peenestatud küpsisepuru. Olen nii teinud ning võina öelda, et sellisel juhul martsipan higistama ei hakka.

    Lihtsalt kräsupea kooki martsipaniga kattes on mõne tunni pärast järel aga ainult martsipani-sula:)

    VastaKustuta
  5. Suur aitäh ;)
    Olen lugenud, et soovitatakse võikreemi või moosi martsipani alla panna, et kinnituks, arvasin, et siis peaks hapukoor sama välja tegema. Nüüd jälle targem.

    VastaKustuta
  6. Jah, võikreemiga ei hakka ka väga higistama, kuid mina eelistan siiski küpsisekihti, Tõsi kinnitub ta nii halvemini, aga kui korralikult peale suruda ja ääred kinnitada, siis pole hullu midagi:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails