3. november 2009

Õunaplaadikook natukese kamajahu ja hapukoorega

/Prindi retsept/

Hetkeks nagu saab isu õunakookidest täis, siis aga tahaks ikka miskit maitsvat õuntega täiustatud kooki. Nagu alati, tõin Tallinnast kaasa kotitäie õunu. Osa läks juba kisselliks, osa aga poetasin koogile koos kamajahu ja hapukoorega. Võimalikult kiiresti kirjutasin paberileheäärele koogis kasutatud ained ülesse, sest poleks esimene kord unustada äsja tehtud koogi täpseid koostisaineid:) Kook sai mõnusalt kodune, seetõttu soovitan seda küpsetist eelkõige vanaema-tüüpi kookide armastajatele. Parajalt paksu koogipõhja katavad õunaviilud (jätsin laiskusest koorimata ja õieti tegin) ning lisa mahlasust andev hapukoorekate. Õuntele raputatud kamajahu annab koogile kerge lisanüansi, mida on jahtununa tunda.


Põhi:
200 g võid, toasooja

200 g suhkrut
7 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 muna

Kate:

4-6 õuna
1 sl suhkrut
1 sl kamajahu

1 tl kaneeli

4 dl hapukoort
2 muna
2 dl suhkrut


Sega kokku või ja suhkur. Lisa omavahel segatud kuivained ning seejärel munad. Sega tainaks (tainas jääb pigem muredapoolsem). Kata tainaga kandiline ahjuplaat (kasutasin 25x35 cm plaati).

Eemalda õuntelt südamikud. Viiluta õunad ning aseta põhjale. Sega omavahel suhkur, kamajahu ning kaneel js raputa see õunaviiludele. Seejärel sega kokku hapukoor munad ja suhkur ning kata seguga õunaviilud. Küpseta 190 kraadses ahjus 3o minutit.


7 kommentaari :

  1. Mina armastan vanaema-tüüpi kooke. Mul sai suvel Eestist kamajahu pakike kaasa toodud, aga lahti teinud veel pole. Seda retsepti lugedes rebiks küll paki lahti...
    Nädala pärast olen taas Eestis....saab meekooki taas!!!!
    Kui ma Selveris koogileti ees seisan, siis vaatan seda ja seda kooki, aga ikka töstan meekoogi korvi... ma kohe ei saa. Ma olen 1 kord seda kooki ise püüdnud teha, aga sai vist vähe hapukoort vahele ja oli kuiv. Sinul ma ka seda veel "menüüs" pole näinud?! Kas läheb varsti tegemiseks?

    VastaKustuta
  2. meekook...üks mu paljudest lemmikutest. Ma pean salamisi mainima, et tegelikult on meekook juba vist aasta aega olnud minu pean-kohe-proovima nimekirjas:) See nimekiri on riputatud mu köögitahvlile, nii et igakord kui sinna kooki juurde lisama või maha kriipsutama lähen silman sõna meekook. Loodetavasti jõuan peadselt selle tegemiseni:)

    VastaKustuta
  3. Seda retsepti nähes teadsin kohe, et pean kiiresti järgi proovima. Juhuslikult oli eelmisest koogiteost täpselt nii palju õune(mis hakkasid kergelt juba krimpsu minema) järgi jäänud ka ja ei tahtnud neid ära visata. Igatahes tuli väga maitsev kook. Mul jäi kama maitse selline õrnalt tuntav. Aga see tegigi koogi veidi salapäraseks ja tekitas tunde, et tahaks veel ja veel seda salapära tunda:) Läheb kindlasti kordamisele.

    VastaKustuta
  4. OI kui tore, et juba järele proovitud. Piilusin salamisi Su blogisse ka - nii ilus hapukoore-õuna kattega kuldne kook tuli välja:) Ja mõelda vaid, see tehtud öösel.

    VastaKustuta
  5. Kama sobib sellisesse kodusesse kooki tõesti suurepäraselt, tean omastkäest:) Pilt on väga ahvatlev ja armas. Tunnen selle koogi maitset juba suus. Teed esmaspäevaks?

    VastaKustuta
  6. Ei ole mitte halb mõte seda teha, kook oli nii maitsev. Mul muidugi nädalavahetusel suurem kokkamine plaanis, nii et leiaksin veel miskit muud huvitavat kaasavõtmiseks;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails