23. november 2009

Kõige lihtsam Küpsise Kräsupea

/Prindi retsept/

Märkamatult olin ma endale kapinurka kuhjanud päris mitu küpsisepakki. Mitu päeva põrnitsesin neid ning lõpuks otsustasin, et neist saaks kokku klopsida ühe imehea küpsisekoogi. Lähtusin koogi tegemisel kräsupea koogist, all küpsistest põhi ning peal hapukoore-küpsise segu. Teate, see sai paari minutiga juba külmkappi tahenema ning maitseid koguma pandud. Nii lihtne lihtsalt, millega saaks kindlapeale hakkama ka alles köögieluga tutvuv kokkaja. Ja maitses nii hästi, nagu kräsupeakook ainult, et küpsistega:)


2 pk heledaid küpsiseid (soovitan Selgat)
1 pk tumedaid küpsiseid, kakaoga

500 g hapukoort
paksemat moosi


Glasuur:
2 sl võid
2 sl suhkrut
2 sl kakaod (magustamata)
1 dl hapukoort
Justify Full
Lao alusele heledatest küpsistest (3x4 küpsist) põhi. Kata hapukoore kihiga. Selle peale aseta tumedate küpsiste kiht. Kata see paraja kihi moosiga. Järelejäänud küpsised purusta väiksemateks tükkideks. Sega need ülejäänud hapukoorega ning aseta küpsisekoogile kõige peale. Aseta külma tahenema ööpäevaks.

Vahetult enne seveerimist kaunista glasuuriga (kook jääb äsja valmistatud glasuuriga ilusam): selle jaoks sulata või, lisa suhkur. Sega pidevalt kuni suhkru sulamiseni. Seejärel lisa kakao ning hapukoor. Kuumuta madalal kuumusel, ise pidevalt segades seni, kuni glasuur tumeneb. Nirista šokolaadiglasuur koogile.

9 kommentaari :

  1. ragne -sinu postitusi ei nae google reader'ist, ainult esimesi lauseid. palun paranda ara, koiki lihtsalt ei joua labi klipsata.

    VastaKustuta
  2. See meie pere lemmik juba pikemat aega. Nüüd veel eriti kui me 10aastane tirts seda ise meisterdab. Aga meil on kujunenud välja selline taktika, et kõikse alla kiht tumedaid kypsiseid, siis kodust õunamoosi ja siis teine kiht tumedaid kypsiseid. Edasi siis juba selle nn põhja peale kuhi heledatest kypsistest ja hapukoorest ning pärast mõningast maitsestumist shokolaadiglasuur.

    VastaKustuta
  3. Puhvis Kukk - panen kõrva taha ja püüan asja parandada:)

    Miokas - ma mõtlesin ka kaks kihti tumedaid küpsiseid panna, aga kuna siis läheks kokku 24 küpsist ja ühes Selga küpsisepakis kokku 18 küpsist, siis teen vaid ühe tumeda kihi:) Vastasel juhul peaks ostma poest kaks tumedat pakki ja ühe heleda paki küpsist. Minu maitse järgi jääb nii aga liiga kakaone asi:)

    VastaKustuta
  4. Mõnus. Valmistasin ka :)

    VastaKustuta
  5. Nojah, meil see asi, et pere suurem ja siis ka suurem tort ning tavaliselt 2+3 pakki küpsiseid kulub sinna sisse.

    VastaKustuta
  6. oii..Meil kulub juba kolmest pakist küpsistest valminud koogi hävitamiseks päris palju aega:)

    VastaKustuta
  7. Üks mu lemmik retseptidest, mida kiirelt eelneval õhtul külaliste jaoks valmis teha ja õigel päeval kiirelt glasuur panna ja kaunistada. :) Kahel korral olen aga glasuuri tegemisega jänni jäänud ja ei saa aru, mis valesti teen.. glasuur tuleb paks, mitte voolav. Suhkur nagu ei sulaks korralikult või sisse ära.. Kas on mingeid nippe anda, mida glasuuri tegemisel eriti jälgida? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Rõõm kuulda, et retsept sobib.
      Ehk on selles süüdi liiga äkiline ja vähene kuumutamine?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails