16. november 2009

Kodukokk2009 finaalist

Võistlus on läbi, seekord küll kahjuks võitu koju ei tulnud. Võitjaks aga osutus äärmiselt tore ja meeldiv konkurent Maris, Palju-palju õnne Sulle (loodetavasti Saad mu õnnitlused ka virtuaalsel teel kätte:) Eranditult kõik finalistid olid tohutult toredad ja sõbralikud, vahetades oma ärevusmuljeid ja mõtteid teistega enne võistlust.


Natukene võistlusest lähemalt. Täpselt kell 13.00 anti kätte meile toidukorvid ning kuulutati välja võistlusteema, selleks oli siis Pannkook. Seejärel oli meil aega 15 minutit retsepti välja mõtlemisesks ja kirjutamiseks (söögitegemise käigus retsepti muuta ei tohtinud). Minu fantaasialend lennutas mind välja mõtlema pannkoogipasta retsepti (lisan peatselt ka pildi). Täpsemaks nimeks sai üllitisele Pannkoogipasta Olümpiatuli. Nime valik oli täiesti kohapealne välgatus - On ju pannkook selline vanakooliklassike, millele igasugu ilustused hästi ei sobiks. Niisiis tundus selline robustne ja kergelt nõukaaegse maiguga nimetus parimaks nimeks. Minu retsepti ideeks oli siis valmistada valmisküpsetatud pannkookidest pastat, lisandiks suitsusink, hakkliha, paprika ja kahe juustu kaste. Kaunistuseks oranžikad (olümpiatulele iseloomulikud) apelsiniviilud.


Iga viie minuti tagant asus võistlustulle üks finalist. Minu järjekorra munbriks oli 8, nii et pisikeste arvutuste teel, ja arvestades sellega, et mina sain alustada alles siis kui esimene võistleja oli juba lõpetanud (kokku oli laudade peal 7 pliiti), siis mina asusin väikese hilinemisega kokkama tegema 14.20. Küpsetasin, mässasin ja tegutsesin, ise vahepeal silmanurgast kella piiludes. Aga 2 rooga minu käe all said lõpuks valmis. Endale maitses väga ning kindlasti panen lähiajal ka täpsema retsepti ülesse.

Kas osaleksin veel? Loomulikult, pole kahtlustki. Väike kriipiv ärevus enne võistlust, mis kaob hetkega, kui võtad kätte noa, et retsepti paberile kritseldatud toitu valmistama hakata on lihtsalt seletamatu tunne. Nii, et kui homme korraldataks kuskil sellist kokandusvõistlust, oleks ma kohe platsis:)

Kindlasti ei suuda ma mainimata jätta ka, kui tublisti pidas vastu minu pooleteist aastane pisipõnn Andri, kes elas minu saavutustele kaasa kogu võistluse aja. Ja pikk pikk pai minu silmis maailma kõige paremale abikaasale:)

PS! Ma valmistasin ükspäev ühte ilmatuma head tomatikastet, mida ma pean kindlasti Teiega jagama, nii et...

Kokkamisteni,
Ragne

8 kommentaari :

  1. Osalemine on juba pool võitu ;o) Imetlen inimesi, kes oma annet vaka all ei hoia ja seda teistega jagavad. Omajagu meeletust on seegi, et pea ees võistlustulle minna, mis sest et nuga on käes ;O)
    Edu Sulle ja Sinu vahvale perele, kes tegemistele kaasa elab ja igapäevaselt maitsta saab.

    VastaKustuta
  2. Aitäh Cranberry soojade soovide eest:)

    VastaKustuta
  3. Väga tubli olid, jään huviga pannkoogiretsepte ootama :)

    VastaKustuta
  4. No sa oled ikka VÄGA TUBLI!!! Ma vaatan neid pilte ja seda rahvast seal ümber ja mõtlen, et ma oleks närvivapustuse saanud, kõik kümme sõrme suurest ärevusest noaga ära märgistanud... Minagi ootan seda pannkoogipastat, kuigi ma suurem pannkoogisõber ei ole, aga see tundub suurepärane:)

    VastaKustuta
  5. Koostan retsepti täpsete koostisainetega ning siis saab pannkoogipasta retsept ülesse:)

    VastaKustuta
  6. Ma kartsin, et tuleb mingi väga keeruline teema. Kuigi tegelikult on pannkookidegi puhul midagi uut keeruline välja mõelda. Sinu pasta idee on küll väga lahe. Ma oleks sellises oluokrras igasuguse mõtlemisvõime kaotanud :) Sa oled ikka väga andekas ja tubli! Aga seda me teadsime tegelikult juba enne võstlustki ;)

    VastaKustuta
  7. Ragne, kahjuks ise neid võistlusi vaatama ei jõudnud, kuigi plaanisin...kokanduse sõber, nagu ma olen :)
    Meedias leidis see asi kuidagi küllalt vähe kajastust, eriti peale võistlust, oleks tahtnud ikka rohkem muljeid näha/kuulda. Lugesin tarbija24 kommentaaridest, et sa said võitjaga sama punktisumma? Miks siis mõlemale võitu ei antud? Oleks ikka aumeeste (naiste) mäng olnud. NB! Lisan veel lõppu, et mu meelest oli sinu idee parim, pean muidigi tõdema, et võitja toidu kirjeldus ajas samuti suu vett jooksma :)

    VastaKustuta
  8. Aitäh Koopatibi julgustavate sõnade eest:)

    Toivo - Kui teada sain žüriilt, et mina olingi see inimene, kellel oli võitjaga sama punktisumma, oli muidugi kahju. Samas oli ju tegemist auhinnalise auhinnaga, mille pidi saama vaid üks võitja. Aga pole miskit parata, järgmine aasta uue hooga:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails