3. september 2009

Singi-kartulistruudel

Olen ka mina lõpuks jõudnud nami-nami sruudlite valmistamiseni. Kui eelmine nädal Tallinnas olin, siis juba sõbranna uuris, millal mina ükskord oma struudli valmis teen, ja siin see maitsvake nüüd ongi. Viimasel ajal olen valmistanud niipalju erinevaid õunakooke, nii et maitsemeeled lihtsalt nõudsid miskit soolast küpsetist. Uhkusega võin öelda, et struudlitegemise kartusest olen ma üle saanud. Imetlesin mõne hetke oma õhukeseks rullitud tainast ja imestasin, et pole seda tainast nii raske ühtigi paberõhukeseks rullida. Maitselt tuli see struudel just selline, nagu soovisin – juustune singistruudel, kus täidisega ei ole koonerdatud. Suurepärane struudlitainas pärineb Marult, täidis minu enda sulest:)



4 dl jahu
1 dl toasooja vett
0,5 tl 30% äädikat
3 sl õli
näpuotsatäis soola

Täidis:
200 g sinki
300 g keedetud kartuleid
1 muna
1 tl peterselli
1 tl sinepit
1 dl majoneesi
soola
1 dl riivleiba
150 g riivitud juustu

Määrimiseks:
50 g sulatatud võid

Sega omavahel toasoe vesi, äädikas ja õli. Mõõda kaussi jahu ja näpuotsatäis soola. Lisa vedelik ning sõtku elastseks tainaks. Pane tainapall pooleks tunniks kuiva ning kuuma poti alla seisma (nii muutub tainas elastsemaks).

Täidise jaoks sega omavahel väikesteks tükkideks hakitud sink, katulid, muna ning petersell. Lisa sinep ja majonees. Maitsesta soolaga ning sega kõik ühtlaseks.

Kui tainas pool tundi seisnud, rulli see jahusel laual paberõhukeseks ristküliku kujuliseks tainalapiks. Pintselda pealt sulatatud võiga ning puista üle riivleivaga. Raputa selle peale riivjuust ning seejärel kata singi-kartulitäidisega, jättes ääred ca 3cm ulatuses vabaks. Vabaks jäetud ääred tõsta täidise peale ning rulli struudel lühemast servast kokku, jättes ühenduskoha allapoole. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit, pintseldades küpsemise vahepeal struudlit kolm-neli korda sulavõiga.

1 kommentaar :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails