4. august 2009

Hommikused praemunaga juustu-röstsaiad

/Prindi retsept/

See ei olegi nüüd otseselt retsept, pigem rohkem meeldetuletus, et ka lihtsad ja tavalised toidud maitsevad nii hästi. Sellist hommikusööki teen ma päris tihti suvilas, kuna see on seal meil kohustuslik hommikune-suvila-toit number 1 olnud juba aastaid.


kahele

4 saiaviilu
4 tl majoneesi

veidi sinepit
4 juustuviilu
4 muna

soola-pipart

peenramaal leiduvat maitserohelist

Rösti saiaviile kergelt õliga piserdatud pannil. Kui saiade üks pool hakkab pruunistuma, pööra need ümber. Aseta röstitud pinnale majoneesi ja väike törts sinepit, määri laiali ning kata saiad juustuviiludega. Rösti pannil seni, kuni ka teine pool parajalt krõbe ja kuldpruun. Tõsta tulelt ning seejärel prae pannil mõlemalt poolt ka munad (munakollane v tervõiks pannile lüües terveks jääda). Maitsesta munasid vahetult enne ümberpööramist soola ja pipraga. Prae seni, kuni munakollane on veel keskelt veidi vedel. Kui oled selle saavutanud, tõsta tulelt ning aseta need röstitud juustusaiadele. Lõika noaga munakollasele väike sisselõige, nii et vedelaks jäetud munakollane veidi välja valguks. Raputa peale ohtralt maitserohelist (roheline sibul, till ja petersell on kohustulikud elemendid) ja lihtsalt naudi!


4 kommentaari :

  1. Hei,

    Lisan siia ühe meie pere (lapsepõlve lemmik) hommikusöök- munaleivad. Lõikan mõlema leivaviilu sisse neljakandilise augu, praegu kõigepealt õli või võiga ühelt poolt ja kui teise poole leival keeran, löön mõlema leiva sisse muna katki ja maitsestan soola-pipraga (mõnikord katan ka juustuga). Serveerin rohke rohelisega mida kuskilt leian. Väga maitsev!

    Jõudu!
    Maris V

    VastaKustuta
  2. Oi Maris, mina teen ka selliseid leibasid. Vahel kui tuju, teen leiva sisse augu piparkoogivormiga. Ja nõustun, nii hea!

    VastaKustuta
  3. Ida-Virumaal nimetatakse neid kaevuri leibadeks, sest kaevurid olevat nendega vanasti lõunat pidanud. Maa all amps krõmpsuvat praeleiba koos munaga.... mmm .... ja nad nimetavad seda tervistkahjustavaks tööks...??

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails