11. juuli 2009

Värsked hapendatud kurgid

See on siis minu hea lollikindel kohesöömiseks mõeldud kurgiretsept. Praegune aeg on minu arust nii nauditav – lähed hommikul turule, topid oma turukorvi head/paremat värsket kraami täis ning suundud siis koju toorainest igasugu põnevaid asju leiutama. Sel nädalal olen juba kaks korda valmistanud iga-aastaseid kiireid kurke, mis mõeldud söömiseks koheselt, mitte talvevaruna hoidistamiseks. Nii mõnus on hommikuti tõusta, uniselt rõdule koperdada ja riiulil asuvast kurgipurgist endale paar kurgikest õngitseda.


2 kg pisikesi kurke
tillivarsi
mustasõstralehti
2 küüslauguküünt

Marinaad:
2 l vett
2 sl (kuhjaga) soola
2 sl (kuhjaga) suhkrut
2 sl äädikat (30%)

Pane kurgid umbes tunnikeseks külma vette. Seejärel lao need kaussi kihiti tillivarte ja mustasõstralehtedega. Lisa ka kooritud ja poolitatud küüslauguküüned. Marinaadi valmistamiseks pane vesi, sool ja suhkur potti ning kuumuta keemiseni. Seejäre tõsta tulelt, lisa äädikas ning vala kuum marinaad kurkidele. Lase toatemperatuuril kaane all maitsestuda üleöö!

Soovitus: 
* Tänu eelnevalt kurkide külmas vees leotamisele jäävad need lõpptulemusena krõmpsumad!


10 kommentaari :

  1. jagan su kurgikirge :-)
    Ma olen omaltpoolt teinud tähelepaneku, et kolmeliitrisesse purki mahub kaks kilo kurke ja poolteist liitrit marinaadi. ja purk saab tühjaks nii umbes pooleteise päevaga :-)
    Ma panen enda omasse küll poole vähem äädikat, eriti kui teen suviseid kurke, mitte kauasäilivaid. Aga maitse asi, kiirsoola kurgid on nii või naa kesksuve õnnis suutäis!

    VastaKustuta
  2. Mmmõnus!
    Mina teen selliseid kohe söömiseks mõeldud kurke ülde ilma äädikata, aga igal juhul on need jälle üks asi, milleta poleks õiget suve :)

    VastaKustuta
  3. Tegin ka esimest korda elus selliseid kurke ja Sinu retsepti järgi. Väga hääd tulid, teen kindlasti veel. Aga selline küsimus tekkis (olen selles vallas võhik:)) - et kas sinna kurgianumale peaks midagi peale ka panema või võib niisama avatult seista?

    VastaKustuta
  4. Tore, et maitsesid Merilin:) Mina pole anumale midagi katteks peale pannud, samas saavad need kurgid meil üsnagi ruttu otsa, nii et ei jõua selle peale mõelda:) Kui aga juhtub, et kurgid jäävad kauemaks seisma, siis olen nad purgist välja urgitsenud ja säilituskarbiga külmkappi pannud.

    VastaKustuta
  5. Kui mul on umbes 1,5 kilo kurke, kas peaksin koguseid vähendama?

    VastaKustuta
  6. Vastused
    1. Ei pea, võib marinaadi valmistada nii, nagu retseptis kirjas:)

      Kustuta
  7. Minul jäid kurgid magedad,keskosa eriti..tegin kõike 1 kg,kurke,1l vett,jne,

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Krista,

      Kas Sa kastasid väga suuri kurke? Kas proovisid marinaadi valmistamisel - oli ka see juba pisut maitsetu? Alati võib proovida ning vajadusel maitseaineid lisada oma maitse-eelistuste järgi, sest marinaad peab jääma pigem ikka selline kange, et see ka kurke maitsetaks:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails