7. juuni 2009

1 AASTA TÄIS!!!

Ja ongi möödunud aasta Andri sünnist. 1. juunil, lastekaitsepäeval sai poisipõnn üheaastaseks. Seetõttu ka väikesed minupoolsed vabandused, et alles nüüd sellest blogin (veetsime nädalakese suvilas, kus suhe igasuguse interneti- ja arvutimaailmaga puudub). Pidustusi oli siis kahel erineval päeval – Anrdri beebisõpradega (kusjuures kõik beebikülalised olid poisid?!?!) ning vanaemade-vanaisade ja teiste toredate sugulastega. Pidulike päevade puhul laual olevad tordid olid mul juba ammuilma välja mõeldud. Nagu ikka ühele tulevasele jalgpallurile kohane ilutses beebisõprade peolaual jalgpallitort. Tegemist iseenesest lihtsa kräsupea koogi põhjaga. Jalgpall keskel on tehtud martsipanist, mis kaetud munavalge glasuuri ning tumeda šokolaadiga. Pean tunnistama, et jalgpallilappide šabloonid meisterdas mu mees. Tuli välja, et kui oleksin ise neid šabloone tegema hakanud, siis oleksin vist siiamaani neid martsipanitükke kokku lappinud. Olin millegipärast arvanud, et jalgpalli mustad ja valged lapid on täpselt ühesuurused ning sama nurkade arvuga?!?!?

Vanaemade-vanaisade peol oli aga magusaks üllatajaks karumõmmi. Selline karumõmmi sai tehtud ka juba aprillikuus Andri aastase sõbra Grevo sünnipäevalauale. Mõmmi tehtud spetsiaalses vormis. Kahe biskviitpõhja vahel on maasikatoormoos ning vahukoore-kohupiimakreem. Biskviitpõhjad on immutatud rohke (enam kui klaasi) vaniljepiimaga. Katteks küpsisepuru ja martsipan (martsipani all on samuti küpsisepuru, vastasel juhul on martsipan koogi söömise ajaks ülesse sulanud).

Kokkuvõtteks võib öelda, et väga tore aasta oli. Tunduvalt lihtsam kui alguses oodata oskasin (võibolla ka tänu sellele, et Andri on ülirahulik poisipõnn, kes soovib vaid, et teda telekast tuleva ilmateate ajal ei segataks:)) Toredaks tegi asja ka igakuised sünnipäevapeod. Iga kuu esimene kuupäev oli hea põhjus uhkema/parema tordi valmistamiseks. Järgnevalt siis väike ülevaatlik loetelu erinevate kuusünnipäevade kookide/tortide loetelust:


1kuu Vahukoore-kohupiimatäidisega martsipanitort
2kuu Autotort
3kuu Veduritort
4kuu Mummu tort
5kuu Siilitort
6kuu Konnatort
7kuu Piparkoogine juustukook
8kuu Šokolaadise kattega rulltort
9kuu Porgandi-juustukook
10kuu Šokolaadine juustukook
11kuu Õunamoosikook
12kuu Jalgpallitort/Karutort

Mainisin mehele naljatledes, et juulikuus tuleb tähistada 13kuu sünnipäeva ja augustikuus 14kuu sünnipäeva. Nojah, nüüd peab ta mind ogaraks.....


12 kommentaari :

  1. Palju-palju õnne Andrile sünnipäeva puhul (ja lapsevanematele ka). Sa oled nii tubli olnud - ma päris täpselt õigel päeval pole suutnud alati kooki serveerida, aga peaaegu :)

    VastaKustuta
  2. Palju õnne väikemehele!

    Kusjuures, mina arvasin ka, et jalgpalli mustad ja valged ruudud on sama suured :).

    Hästi vahva on vaadata, milliste tortidega sa jälle oled hakkama saanud.

    VastaKustuta
  3. Palju önne Andrile sünnipäeva puhul tagant järgi :-) !!

    Sa tee vöi kokaraamat - "Tordid sünnipäevalastele"!
    Väga vahvad tordid köik!

    VastaKustuta
  4. Palju õnne Andrile ;o)

    ...mehele ütle, et vähemalt 1 andunud blogi lugeja ootab küll iga kuu uut torti-Mardika ideel on jumet - Sinu lastetordid on väga vahvad.

    Jalgpalli puhul oleksin kimbatuses olnud...hea teada, et kõik ruudud ei ole ühesugused.

    VastaKustuta
  5. Palju õnne ka meie poolt. Mul sama vana poja (nädal vahet) ja samuti iga kuu tähistanud uue koogiga. Kahjuks ei ole ma nii osav ja nii uhkeid torte teha ei oska. Aga kui veel pikalt su blogi loen, siis tuleb vastupandamatu kihk ja inspiratsioon peale. Väga tubli oled!

    VastaKustuta
  6. Palju õnne ka minu pool !Plaanin ka jalgpalli teha .pisut teisiti kui sul.

    VastaKustuta
  7. Suured tänud kõikidele õnnesoovide eest:)

    VastaKustuta
  8. Väga uhked lastetordid - järgmise aasta lastepidude ajal tulen retsepte otsima :)
    Palju õnne ka!

    VastaKustuta
  9. Vägagi hilinenud õnnesoovid!

    Juhtusin Sinu blogile siis, kui hakkasin huvituma kodusest leivateost. Nüüd kui esimene (suht-koht nätske, ent siiski...) leib on käes, hakkasin ka teisi retsepte uurima ning jõudsin järjega lapse sünnipäevajutu juurde. Leidsin sealt ühe väga suure sarnasuse oma maikuus aastaseks saanud tüdrukuga. Nimelt ka minu laps armastab VÄGA ilmateadet vaadata :D

    Igatahes tänud vahva blogi eest ja edaspidigi kiikan siia, et häid mõtteid ja retsepte leida.

    VastaKustuta
  10. Mariann - tänud õnnnesoovide eest ja hilinenud õnnitlused Teilegi:)
    ...ilmateade tundub paljudele väga meeltmööda olevat, aga eks pisipõnnid tahavad juba varakult teada, kas homme saab jalutama minna või ei:)

    VastaKustuta
  11. Kas kuskil on üleval ka selle vahva jalgpallikoogi valmistamise õpetus? Tahaks ka oma pojale teha, aga ei tea kuidas.

    VastaKustuta
  12. Retsepti otseselt üleval ei ole, kuid selle koogi tegemine on ülmalt lihtne. Koogi tegemisel võtsin aluseks Kräsupea koogi retsepti Pall peale on tehtud samamoodi valmisküpsenud koogipõhja kuubikutest,. Katteks kookoshelbed ja martipan (jalgpallil)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails