7. mai 2009

Rukkileivapannkoogid

/Prindi retsept/

Eelmine nädal sattusin puht-juhuslikult oma kokaraamatu riiulis ühe raamatu otsa, see kandis nime Liia Tiigi Leivatoite. Päris nutikate ideedega raamat, kuidas tahkemat leiba/ saia toitudes väga edukalt kasutada. Rukkileivapannkookide idee ongi saadud just sellest raamatust. Nii nagu seda oli leivapuding, saab ka selle retseptiss ära kasutada kappi seisma jäänud kõvemat leiba. Lihtne valmistada ning lõpptulemus on uskumatult hea. Serveerisin neid pannkooke vaarikamoosiga ja oi kui maitsev kõhutäis see oli.

300 g leiba
3-3,5 dl leiget vett
2 muna
4 sl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
6 sl nisujahu
1 tl apelsini riivitud koort

Pudenda leib peeneks ning pane kaussi. Vala peale vesi, sega. Vahusta munad suhkruga. Lisa leivale muna-suhkrusegu, kaneel jahu ja apelsini riivitud koor, sega kõik ühtlaseks massiks. Aseta õliga piserdatud pannile väikesed kuhjad, vajuta lusika abil lamedamaks. Küpseta mõlemalt poolt. Serveeri moosiga!

2 kommentaari:

  1. Ei oleks uskunudki,et need pannkoogid nii head tulevad.Kõik on kiitnud,kes neid minuga koos söönud.
    Üldse tahaksin kiita sinu lehekülge-väga mõnusad retseptid.Lavašikrõpsud oli hea leid.Täna on meil külla minek,katsetan kookose-rabarberikooki.
    Jõudu sulle naabrinaine!
    Kersti

    VastaKustuta
  2. Mul hea meel, et naabrinaisele meeldib:)

    VastaKustuta