21. mai 2009

Imelihtne võileivatort tuunikalaga

Kui hiljuti blogisin ülikiirest küpsisemagustoidust, siis praegu on järg jõudnud imelihtsa tuunikala võileivatordini. Tean paljusid kellele erinevad võileivatordid ei maitse (kaasa arvatud ka minu mees, kui antud võileivatort välja arvata), aga no kuulge, kuidas saab keegi ei öelda mahlasele tuunikala täidisega võileivatordile?! Tegemist siis üli-ülilihtsa retseptiga, mille järgi ka mu ema võileivatorti teeb (juba see on näitajaks, et tegemist on tõesti lihtsa retseptiga). Erinevalt Selveris müüdavatest võileivatortidest, on tegemist väga mahlase ning mõnusa suutäiega.


24 viilu röstsaia

Täidis:
2 dl hapukoort
2 dl majoneesi
2 kõvaks keedetud muna
2 tuunikalakonservi (soovitavalt vees)
2 (väikest) sl porrut, peeneks hakituna
soola, pipart

Immutamiseks:
puljongivedelikku


Sega omavahel kõik täidiseained ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika saiaviiludel ääred ära (äärtest võid edukalt valmistada saiapulkasid) ning laota alusele esimeseks kihiks 8 viilu. Immuta saiaviile kergelt puljongivedelikuga ning kata siis 1/3 täidisega. Laota täidise peale uus kiht saiaviile, immuta puljongivedelikuga ning kata 1/3 täidisega. Seejärel aseta täidise peale viimased 8 saiaviilu, immuta ning määri pealt järelejäänud täidisega. Lase tordil külmas seista üleöö. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt (tavaliselt kasutan kaunistamisel riivitud juustu, kurgiviile, rullikeeratud vorstiviile, tomateid, oliive, peterselli jms).

27 kommentaari:

  1. Nii kihvtisti kaunistatud vöileivatort!!!!

    VastaKustuta
  2. Kas need saiad tuleb üleni puljongisse kasta (kas nt Maggi kanapuljong sobiks?) või tuleb lihtsalt lusikaga määrida? Kas liiga lödi ei jää, kui üleni puljongisse kasta ja vahel on ju veel koored?

    VastaKustuta
  3. Sobib igasugune puljong, mulle endale meeldib kasutada loomalihapuljongit.

    Saiasid puljongisse üleni ei tohi kasta. Tuleb lihtsalt kergelt neid puljongiga pintseldada.

    VastaKustuta
  4. KAunistus on tõepoolest suurepärane. Kuna mul on just võileivatordi munchies siis ma proovin selle retsdepti kohe järele. Olen kindel, et maitseb nii suurepäraselt kui ma ette kujutan.

    VastaKustuta
  5. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  6. see on hea lihtne võileivatort, nii et kindlasti soovitan:)

    VastaKustuta
  7. Kas see on ka maitsev kui saia asemel on leib?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina teen alati pooleks, heledam leib ja röstsai, meie pere kiidab.

      Kustuta
    2. Saab ka nii, siis peab lihtsalt jälgima, et leib ja sai väga erineva tekstuuriga ei ole:)

      Kustuta
  8. Ainult leiba kasutadaes jääb lõpptulemus veidi tihkem, küll aga olen teinud seda võileivatorti nii, et panen vaid ühe kihina leiba - siis on küll hea:)

    VastaKustuta
  9. Tere tundub väga maitsev mitmele seda kogust jaguks.aitäh

    VastaKustuta
  10. Milline ilmeline suutäis see oli! Tegin tööle kaasa 2x suurema koguse ja mind kiideti taevani. See tort maitses nii mahlaselt ja hõrgult. Tänan Ragne, et oled meie väikse eesti oma "Jamie Oliver"! Retsept läheb reedel taas kordusele :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on nii-nii tore kuulda. Ja aitäh kiidusõnade eest:)

      Kustuta
  11. Tere. Võtsin ka julguse kokku ja tegin oma esimese võileivatordi. Üldiselt mulle ka võileivatordid ei passi, aga siin juba oli eespool mainitud, et sõid isegi need, kes ka tavaliselt ei söö :) Võileivatort tuli tõesti väga mahlane ja mõnusa maitsega. Ainult minul jäi segu külgedele panemiseks natukene väheseks. Panin lihtsalt natukene tavalist hapukoore-majoneesi segu külgedele juurde.
    Kindlasti läheb kordamisele. Tänud retsepti eest :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No seda on tore kuulda. Hapukoore-majoneesi lahendus on hea, kasutan seda ka ise, kui kogu täidise ära raiskan:)

      Kustuta
  12. Tegin teist korda. Imehea tort, aitäh retsepti eest! 😊

    VastaKustuta
  13. Tere! Kas tuunikala konserv läheb segusse ilma (konservis oleva)
    vedelikuta?

    VastaKustuta
  14. Must koer.Ma kasutan põhjaks Digestive küpsiseid ,öhtul külma ja hommikuks ok,samuti lisan jogurtile tuunipasteeti,Edu Sulle.

    VastaKustuta
  15. Saiade niisutamiseks võib kasutada ka sidrunivett.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ise seda ei soovitaks, läheb natuke hapukaks ära!

      Kustuta
  16. Tuunikala tort ja kaunistuseks vorsti viilud. Kunagi kokakoolis õpetati kaunistama ikka selle toiduainega, mis nimetus toidul on või mida sisaldab.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lihtsalt mainin, et see postitus on aastast 2009;)

      Kustuta
    2. Mulle jäi ka see silma, et kalaga tort aga kaunistuseks sink-vorst.

      Kustuta