8. aprill 2009

Šokolaadi-maapähklivõi batoonikesed

/Prindi retsept/

Mulle meeldib tohutult uudistada TasteSpottingu leheküljel kadetsusväärselt ilusaid toidupilte ning suu vett jooksma ajavaid ideederohkeid retsepte. Viimasel ajal on silma jäänud, et iga teise postituse puhul (võib-olla natuke liialdan) on tegemist just selle maiustusega. See nägi piltidel nii isuäratav välja, et ma lihtsalt pidin proovima.... Tegemist ei ole otseselt koogiga, pigem maiustusega, mida lõigata väike tükike ning siis kuuma kohviga nautida. Nii, et kategoriseerin ta siiski kookide alla, kuigi jah parim nimetus oleks - maiustus. Inglisekeelselt kõlab selle nimetus Chocolate PeanutButter Bars. Tegemist on siis ühe ütlemata mõnusa magusa suutäiega, mis tänu retseptis sisalduvale soolasele maapähklivõile meenutab natuke Snickersi šokolaadi. PS. antud kogused on imelikud sellepärast, et need on ümberarvutatud inglaste cup-kogustest.

10-12 tükki

110 g toasooja võid
125 g soolast maapähklivõid
175 g tuhksuhkrut
130 g Digestive küpsiseid, peeneks purustatuna
150 g tumedat šokolaadi


Sega omavahel või, maapähklivõi, ja tuhksuhkur. Seejärel lisa küpsisepuru ja sega kuni kogu mass on ühtlane. Suru mass käte abil küpsetuspaberiga vooderdatud kandilise vormi põhja (kasutasin 16x16 cm vormi).

Sulata veevannil šokolaad ning vala vormi, küpsisemassi peale. Lase külmkapis paar tundi taheneda. Enne lahti lõikamist lase maiustusel toatemperatuuril soojeneda (nii ei mõrane šokolaadiglasuur lahti lõikamisel). Kasutasin ka glasuuri mõranemise vältimiseks lahti lõikamisel kuuma vette kastetud nuga.

7 kommentaari :

  1. kahjuks ei ole kommentaari kuidas maitses. kas oli hea? tasub teha?
    snickers maitseb muidu küll...

    VastaKustuta
  2. Lugesin selle kommentaari oma mehele ette ning tema ütles selle peale kohe, et kindlasti tasub:) Mina soovitaksin ka. Suurt kogust korraga ei saa süüa (nagu näiteks kirjut koeragi) aga mõnus söömiseks igal juhul.

    VastaKustuta
  3. ma tegin ka seda retsepti j2rele, ja v2ga maitsev tuli!!! eriti maitsev on j2rgmisel p2eval ja s2ilib ka kenasti :)

    VastaKustuta
  4. Ja sellega pole muret, et ei säiliks - šokolaadine maius ju ikkagi:)

    VastaKustuta
  5. Tulemus on tõesti hea ja jätkub kauaks, kuna see on päris magus ja suurt tükki korraga ei jõua süüa:)

    VastaKustuta
  6. peanut butter kirjutatakse siiski lahku :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails