25. aprill 2009

Liköörine pirni-kohupiimakook

/Prindi retsept/

Tegin seda kooki pärast seda, kui mu mehe õde meid selle hõrgu suutäiega kostitas....ni maitsev. Tuletan meelde, et lähenemas on emadepäev ning pole paremat moodust oma emasid ja vanaemasid üllatada selle maiusega. See on minu arvates just sobiv emadepäeva kook, kus koogis sisalduva kohvi, likööri ja kakao kooslus on lihtsalt suus-sulav. Retsept on võetud minupoolsete mugandustega aprillikuu OmaMaitsest.


Põhi:
2,5 dl jahu
100 g kakaoküpsiseid (näiteks Selga), peeneks purustatuna
175 g võid, sulatatuna
1 dl fariinsuhkrut

Täidis:
2 dl vahukoort
200 g kakaokohupiima
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3-4 sl Vana Tallinna kreemlikööri
6 želantiinilehte
0,5 dl kanget kohvi
100 g pirnikompotist nõrutatud pirne


Sega kõik põhja ained omavahel ning suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele (kasutasin 22 cm läbimõõduga ümmargust vormi). Küpseta 180 kraadises ahjus ca 10-15 minutit.

Täidise jaoks vahusta koor ning sega see kohupiima, suhkru, vanillisuhkru ja likööriga. Pane želantiinilehed külma vette 5 minutiks pehmenema. Seejärel pigista želantiinilehtedest vesi välja ja sega kuuma kohviga (kui kohv on leige, lase see pliidil keema, et želantiinilehed ilusti ära sulaksid). Vala želantiini-kohvisegu kohupiimamassi hulka. Lõpuks lisa tükeldatud kompottpirnid ning vala kogu segu koogipõhjale. Lase külmkapis taheneda üleöö. Kaunista riivitud šokolaadiga.

11 kommentaari :

  1. Kui alkohol on asjasse segatud, siis ei saagi ju mingi jama välja tulla :).

    Kook on hästi isuäratav!

    VastaKustuta
  2. Väga õiged mõtted:) Eriti hea on veel siis kui juhtud kooki tehes eriti kerge käega olema:)

    VastaKustuta
  3. Kas põhjaks võiks sobida ka digestive/selga küpsised võiga segatult?

    VastaKustuta
  4. Loomulikult võib. Digestive küpsistega tuleb väga mõnus, kerge kaneeline maitse juurde.

    VastaKustuta
  5. Kui želatiinilehed asendada pulbriga, siis mitmele teelusikale see kogus vastaks?

    VastaKustuta
  6. Ikka võiba asendada. Muidugi oleneb millist želatiinipulbrit kasutada. Näiteks santa Maria oma on tunduvalt tugevama toimega kui näiteks ühed selveris müüdavad pulbripakikesed. Santa Maria paki peal on kirjas, milline kogus on sobiv keskmise tarretuse jaoks, Hetkel kahjuks endal želatiinipakki käepärast ei ole...

    VastaKustuta
  7. Kas 100 g pirne ei ole liiga vähe? Mul jäid need 100 g täidise sees üksteist kurvalt taga hõikuma. Aga noh, vaatame. Praegu on ta külmkapis, ootan huviga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas välja tuli? Pirnikompott on suhteliselt magus, nii et see kogus on piisav.

      Kustuta
  8. See on nii nunnu, et kunagi oled Sa postitanud retsepte, kus Sa tõsimeeli järjepidevalt kasutad sõna 'želantiin', selle lisa-n-iga seal keskel! :))
    Kuna mul pashateost jäi pool pudelit munalikööri järele siis ma nüüd tegelen retseptide otsimise ja järele tegemisega, kuhu seda õudset jooki sisse segada saab & tegin just selle pirnikoogi valmis. Kakaokohupiima ma ei leidnud poest, seega kasutasin kösitöö-kakaokohupiima (st. segasin tavalise kohupiima kakaopulbriga:)).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, nii see oli:)

      Kuidas kook meeldis? Ma pole seda kooki ammu enam teinud, aga mäletan et maitses see väga hästi!

      Kustuta
    2. Oligi väga maitsev, nagu karta oligi, kadus laualt nagu siuh-vilksti. Ja nii mõnusalt lihtne teha ka, nii et jääb retseptivaramusse edaspidisekski, mitte ainult nendeks puhkudeks kui on vaja poolikuid likööripudeleid baarikapist ära lahendada! :p

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails