23. aprill 2009

Kaerahelbe-juustupirukas

/Prindi retsept/

Jällegist üks lihtne, kuid see-eest maitsev pirukas hommikusöögilauale või näiteks õhtuseks ampsuks tee kõrvale. Soovitan!


Põhi:
100 g toasooja võid
2,5 dl kaerahelbeid
0,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima

Kate:
4 dl riivjuustu
2 dl piima
1 muna
0,5 tl soola
1 sl jahu

Sega omavahel või, kaerahelbed ning küpsetuspulbri-soola-jahusegu. Lisa piim ja sega ühtlaseks taignaks. Määri taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguse vormi (kasutasin 22 cm lääbimõõduga vormi) põhja ja küpseta 225 kraadi juures 15 minutit.

Katte jaoks sega kõik ained omavahel ning vala eelküpsenud põhjale. Seejärel küpseta 200 kraadi juures veel ca 15 minutit, või seni kuni kate on pealt kuldpruun.

7 kommentaari :

  1. Tundub tõesti selline mõnus hommikune suutäis!

    VastaKustuta
  2. Tegin sellest kodujuustupiruka ristandi ehk lisasin täidisesse 300g kogujuustu ja 2 muna, lihtsalt super sai! Nii mõnus pühapäeva hommikul ampsata :)

    VastaKustuta
  3. Kuna kodus kaerahelbeid ei leidunud panin hoopis sojahelbeid ja tuli väga nämma, selline kergelt pähklise maitsega põhi. Sojahelbed on päris hea vaheldus kaerahelvestele, et kasutada neid erinevate toitude valmistamisel ja ka hommikusöögiks müsli sees. Soovitan kui on soovi proovida uusi maitseid :)

    VastaKustuta
  4. Olen alati nõus proovima miskit uut. Sojahelbeid proovinud ei ole, kuid juba üks mõte tekkis, kuidas neid kasutada. Kindlasti proovin;)

    VastaKustuta
  5. Tõeliselt maitsev pirukas. Lisaks meeldivad veel hapukapsa ja juustupirukad-samuti sinu blogist leitud retseptid. Kiiduväärt blogi sul!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails