6. märts 2009

Krõbe müsli valge šokolaadi ja banaanilaastudega

/Prindi retsept/

Isetehtud müsli on üks sagedasemaid külalisi minu hommikusöögilaual. Hiljuti avastasin suurepärase koosluse – valge šokolaad, banaanilaastud ja kuivatatud ploomid ning lisaks maitset rikastav linnase ekstrakt (ehk maltoosa). See on juba päris mitmes kord kui teen just täpselt sellise retsepti järgi:

ca 300g

25 g võid
2 sl mett
2 sl maltoosat
näpuotsatäis soola
2 tl kakaojoogi pulbrit (Nesquik)
150 g kaerahelbeid
1 tl kaneeli
3 sl päevalilleseemneid
1 väike peotäis kreeka pähkleid (jämedalt hakituna)
25 g valget šokolaadi (peeneks hakituna)
1 väike peotäis banaanilaaste (hakituna)
0,5 kl kuivatatud ploome (hakituna)


Pane või, mesi ja näpuotsatäis soola madalasse kastrulisse ja sulata segu pliidil. Sulatamise lõpul lisa maltoosa, sega ning kõige lõpuks sega sisse kakao.

Sega omavahel kaerahelbed, kaneel, päevalilleseemned, kreeka pähklid ning pool valge šokolaadi kogusest. Lisa kaerahelbesegule eelnevalt sulatatud või-mee-kakao segu ning sega kõik korralikult läbi. Soojenda ahi 175 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vala müslisegu pannile. Lükka segu lusikaga ühtlaseks. Küpseta seni kuni müsli muutub kenasti kuldpruuniks. Sega segu ahjus olles kindlasti iga paari minuti tagant, et ääred liialt ei tumeneks. Ahjust välja võttes lisa juurde banaanilaastud ja kuivatatud ploomid. Lase segul jahtuda. Jaktunud müslile sega sisse ülejäänud pool kogust valget šokolaadi. Serveeri piimaga.

8 kommentaari :

  1. mis asi on maltoosa :)?

    VastaKustuta
  2. Maltoosa ehk siis linnase ekstrakt. See on selline vedelik, mida kasutatakse koduõlle valmistamisel. Müüakse poodides õlleriiulite juures (selveris näiteks) 1,2 kg pudelis.

    VastaKustuta
  3. Just mõtlesin, et võiks müslit teha, sest Larsil on siin karm kord, et nädala sees magusat ei sööda, aga müslit sööb ta iga õhtu küll. Hea ajastus igatahes :)

    VastaKustuta
  4. proovi kindlasti, mulle isetehtud müsli nii maitseb. Maltoosa annab eriti mõnusa maitse. Olavi sööb seda paljalt ilma piimata:)

    Ja tervitusi teile sinna Norrasse. Olge tublid ja püsige terved;)

    VastaKustuta
  5. Ja ongi minu versioon ka valmis. Tøesti on hea. Ja mis peamine - nii ilus næeb vælja!
    Katsun pildi ka yles panna :)

    VastaKustuta
  6. Ma kasutasin seda retsepti, et valmistada oma parimatele sõbrannadele jõulukink. Kuna tekkis mõte, et võiks seda ka teistele kinkida, pean homme minema poodi ja oma varusid täiendama;) aga minu müsli pilt on siin http://www.upload.ee/image/989581/IMG_0453.JPG Üldjoontes kasutasin retsepti, kuid lasin ka oma loovusel minna ning vaatasin ka pisut rahakoti võimalusi (hoidsin kokku, ostes tervise ampsu, kus on nii pähklid, rosinad, banaanilaastud jne). Maitseb imehästi :)

    VastaKustuta
  7. Müsli Sinu pildil tundub küll lisanditerohke. Kusjuures see aasta teen kingiks kindlasti kodutehtud müslit, seda siis sulašokolaadilisandiga:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails