31. märts 2009

Kihiline peedi-juustusalat

Ma olen lihtsalt vaimustuses sellest salatist. Muidugi võib ka põhjus selles olla, et üks minu lemmikkomponentidest, nimelt peet, on selles retseptis üsnagi võimukalt esindatud. Söömisel jälgi kindlasti, et kõik kihid oleksid su taldrikul esindatud (seda ütlen ma ka alati külalistele, kui seda salatit pakun)!


500 g keedetud peeti
300 g riivitud juustu
4 keedetud muna
5 marineeritud kurki
200 g külmutatud rohelisi herneid

Kaste:
3 dl majoneesi
3 dl hapukoort
1 tl sidrunipipart

Kaunistuseks:
riivitud juustu
1-2 keedetud muna

Riivi peet, haki munad ja kurgid. Vala hernes keeva veega üle ning nõruta. Sega kokku kastmeained.

Lao salat kihiti kaussi: kõige alla pane herned, siis munad, ja veidi kastet, seejärel riivitud juust, peet ja kurk. Kalla kastmega üle ning lase paar tundi kuni üleöö külmas seista. Kaunista vahetult enne serveerimist.

7 kommentaari :

  1. See on kindlasti väga mönus salat! Panen retsepti körva taha. Ehk leiab tee sünnipäevalauda!crunefr

    VastaKustuta
  2. Mina proovisin seda kunagi ja olen millgipärast sellest salatist sõltuvuses. Olen teinud seda salatit ka pokaalidesse, ning serveerinud seda siis personaalselt külalisele

    VastaKustuta
  3. Mulle meeldivad kihilised salatid ja eriti kus on peeti. Näeb nii hea välja!
    Ma teen vist seda kaasavõtmiseks Munadepühade lauale.

    VastaKustuta
  4. Tundub kuidagi väga sümpaatne salat! Minu meelest on kihilised salatid üldse vahest maitsvamad ja mahlakalt tõhusamad, kui segatud salatid.Salati lihtsus ja geniaalsus seisnebki alati selles, millest sa selle hetkel kokku segad ja nii sünnivadki sajad lemmikud. Võtan ka endale selle vahva salati edaspidi plaani. Edu ja virka vaimu endiselt!:)

    VastaKustuta
  5. Kusjuures kipub jah nii olema, et kihilised salatid tihtipeale mahlakamad. Ja lihtsad on nad ka - lihtsalt kihiti kaussi ja ei mingit keerulist teadust:)

    VastaKustuta
  6. Ragne, tahan sind siin kiita selle salati retsepti eest. Olen seda tihti teinud. Ja vahel on selline isu et ei panegi aineid kihiti, vaid segan need kohe koore ja majoneesiga ja otseteed kõhtu :) KUID , siiski on see veel maitsvam kihiti ja paari tunni pärast .

    VastaKustuta
  7. Rõõm kuulda Lissu. Meil on see salat saanud sünnipäevade populaarseks atraktsiooniks:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails