13. märts 2009

Hakklihamuffinid

See retsept oli mul päris pikka aega kuhugi kadunud. Mõned aastad tagasi sai neid päris tihti tehtud ja nüüd kui retsept leitud, tegin neid jälle. Need muffinid on võrratu maitsega – täidiseks ja katteks mõnusalt sulav juust. Tõsi küll nad ei sobi niisama üksikult söömiseks, vaid ikka lisandina koos kartulite või nuudlitega. Sellegipoolest on tegemist väärt leiuga.


ca 12 tükki

1 dl riivsaia
2 dl hapukoort
1 sibul
500 g hakkliha
1 küüslauguküüs, purustatuna
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart

Täidis:
200 g juustu
2 tomatit
pitsamaitseainet


Sega riivsai suures kausis hapukooreha ja jäta 10 minutiks paisuma. Lõika sibul noaga hästi peeneks ja sega kokku ülejäänud ainetega (kaasa arvatud hapukoore-riivsaia seguga). Määri 12 õõnsusega muffinipann võiga. Pane igasse muffinipanni õõnsusesse hakklkihataigent ning suru see vastu servi (soovitavalt jahuste kätega, nii on lihtsam hakklihataigent voolida). Kuna hakklihasegu tõmbub kokku, võiksid muffinid esialgu ulatuda õõnsuste servast natukene kõrgemale.

Täidise jaoks riivi juust jämedalt ning lõika tomatid viiludeks. Pane igasse vormi veidi riivjuustu, selle peale tomativiil, puista peale pitsamaitseainet. Kõige peale aseta uuesti riivjuustu. Küpseta 200° juures 20-30 minutit, kuni muffinid on pealt kenasti kuldsed.


14 kommentaari :

  1. Tõsiselt hea retsept :) Katsetasin täna ja pere kiitis ;) http://liiz17.blogspot.com/2009/03/hakklihamuffinid.html .

    VastaKustuta
  2. See on tore:) Vaatasin Su blogi postitust ka, sul tulid nii armsad sik-sak äärtega muffinid;)

    VastaKustuta
  3. Tegin need pisikestes vormikestes, millega korvikesi tehakse.. aga neid pesta polnud nii suur rõõm kui neid hakklihamuffineid süüa :)) Järgmine kord teen oma silikoon muffinite vormides arvatavasti.

    PS! Praegu tööl olles nosin neid kommentaari kõrvale :))

    VastaKustuta
  4. palun-palun:) mulle endalegi meelepärane..

    VastaKustuta
  5. Taaskord tänud Sulle Ragne väärt retsepti eest. Pere sõi ja kiitis.

    VastaKustuta
  6. Kui pere sõi ja kiitis, siis järelikult oli hea kokk toidu teinud:)

    VastaKustuta
  7. Olen Su blogist nii mõndagi teinud ja vaatan selle igapäevaselt üle nagu hommikuse postimehe :)
    Täna tegin neid muffineid, kasutasin küll kanahakkliha ning lisasin broilerimaitseainet. Jäime väga rahule! Aitäh tänase lõunasöögi-idee eest :)
    M.

    VastaKustuta
  8. :)
    Jah, kanahakkliha (või siis kalkunihakklihaga) jääb lõpptulemus kergem ja nö taljesõbralikum:)

    VastaKustuta
  9. Ma vist olen täna natukene aeglase taibuga...aga ma ei saa aru, kuhu see täidis käib....esmalt panna vormi riivjuustu...kas enne hakkliha või pärast hakkliha...või kuhu see hakkliha seal täidise ümber jääb?!? Piltidelt näen, et täidis on pigem kate?!?!

    :) ootan õpetussõnu.

    VastaKustuta
  10. Õpetussõnad tulevad:) Hakkliha tainaga (koosneb see siis riivsaiast, haoukoorest, hakklihast, sibulast, munast jne) tuleb vooderdada muffinipanni põhi ja servad. Keskele olevasse õõnsusesse paned täidise ained ehk siis riivjuustu, tomativiilu, pitsamaitseaine ja siis kõige peale jälle riivjuustu.. ning siis lähevad otse ahju küpsema.

    VastaKustuta
  11. Suur tänu. Homme hakkan tegutsema!

    VastaKustuta
  12. loodetavasti oli mu jutt arusaadav:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails