21. veebruar 2009

Peedi-sinihallitusjuustuampsud

/Prindi retsept/

Eelmine nädal ma juba veendusin peedi ja sinihallitusjuustu heast kooslusest. Ei pidanud pettuma seegi kord. Pealegi näevad need pisikesed pirukad üliarmsad välja. Minu tänud Pillele maitsva retsepti eest!

Annan natuke küpsetamisinfot peetide kohta ka. Kohe kindlasti soovitan ma kasutada röstitud peete, kuna nii on peetide maitse kordi parem kui keetes. Röstides lõika koorega peet pooleks ja aseta peedipoolikud hõbepaberile. Piserda kergelt üle oliiviõli ja(mere)soolaga. Mähi peedid hõbepaberisse ja rösti neid ahjus 200 kraadi juures ca 1 tund, või seni kuni noaga katsudes tunned, et peedid on seest pehmed. Muidugi kui röstimisprotsessi ette ei viitsi võtta, siis ajab asja ära ka keedupeet.


ca 12 tk

200 g pärmi-lehttainast
1 suurem (piklik)peet
sinihallitusjuustu
tüümiani

Peale määrimiseks:
1 muna


Keeda või rösti ahjus koorega peedid. Jahuta ning eemalda noa abil koor. Lõika peedist pisikesed, õhukesed ringikujulised viilud (juhul kui kasutad piklikku peeti on lõikamine lihtsam). Rulli lehttainas lahti (umbes 0,5 cm paksuseks) ja lõika väikesteks ruutudeks (arvesta peediviilu suurusega). Siis suru pitsiga tainaruudu keskele väike rõngas ning tõsta selle peale peediviil. Peedi peale aseta tükike murendatud sinihallitusjuustu ning kõige peale raputa tüümiani.

Pintselda piruka servad munaga ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 10 minutit või seni kuni lehttainas on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud. Lase jahtuda ja serveeri.

3 kommentaari:

  1. Ma alles avastasin, et mulle meeldib ka vahepeal midagi põnevat küpsetada või kokata. Tuhlasin netis ja sattusin siia blogisse.

    See on üks väga vahva blogi ja minu jaoks oluline kokaraamatuna. Leidsin siit nii palju retsepte, mida kindlasti tahan katsetada.
    Meeldib see põhjalikkus, et toidud on kategooriates ja pildid kenasti juures. Lisaks on kirjutatud lihtsalt ja arusaadavalt.

    SUUREPÄRANE! Soovin edu ja jätkake samas vaimus!
    Diana

    VastaKustuta
  2. Ma tänan toreda kiituse eest. Loodetavasti leiad endale siit põnevaid retseptikatsetusi ja ideid:)

    VastaKustuta