27. veebruar 2009

Kreemjas ürdi-jogurtimääre

Viimati sai valmistatud peedi-sinihallitusjuustukatet, mis mulle isiklikult väga maitses. Seekord valmistasin maitsestamata jogurtist ürdi-jogurtimääret, mis sobib röstsaiale kui valatult (vaata ka nami-nami võileivamäärete retseptivõistlust). Tõsi küll, antud retsepti puhul on valmistamise aeg pikem, kui teiste võiete valmistamise. Seda on aga hea valmistada suurema kogusena külmkappi ette. Määre on mõnusalt kreemjas ning seda siis tänu sellele, et jogurt peab üleöö marlil nõrguma, mille ajal eraldub jogurti üleliigne vedelik.


200 g maitsestamata jogurtit
2 tl röstitud seesamiseemneid
1 tl värkelt hakitud rosmariini
1 tl rohelist sibulat, hästi peeneks hakituna
1 tl värskelt hakitud tilli
0,5 (väikest) küüslauguküünt, purustatult
meresoola, pipart, suhkrut


Aseta marli toidusõelale kahekordselt ning vala sellele jogurt. Kata pealt fooliumiga ning pane jahedasse nõrguma üle öö.

Kalla nõrutatud jogurt kaussi, lisa juurde ülejäänud ained. Maitsesta soola, pipra ning sukruga. Seejärel vala segu uuesti tagasi sõelale ning nõruta veel 3-4 tundi (selle ajaga muutub määre veel paksemaks ning kreemjasemaks). Serveeri röstsaial.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar