11. jaanuar 2009

Lihtne tomati-läätsesupp

Seekordseks nami-nami kooskokkamise teemaks on siis läätsetoidud. Siiamaani on läätsed mulle suhteliselt kauge ja tundmatu maa. Kusagil kapinurgas konutab mul küll üks suurepärane läätsevormi retsept, mida tuttavad tavaliselt valmistavad ning mis maitseb ülihäää, kuid seekord otsustasin siiski läätsesupi kasuks (natuke kardan, kas minu tehtud läätsevorm ka nii hea tuleb). Antud supi juurde tagasi tulles, siis tuli see küll väga hea. Ja mis tavaliselt nädala sees kõige olulisem – valmis kiiresti. Retsept nami-namist.


kuuele

2 sl õli
1 porgand, hakituna
1 sibul, hakituna
2 väiksemat porrut
1 l vett
2.5 dl läätsesid
400 g purustatud tomatit
2 aedvilja puljongikuubikut

soola,pipart
Hauta hakitud porgand, sibul ja porru õlis nõrgal tulel klaasjaks. Lisa vesi, kuumuta keemiseni. Lisa pestud läätsed, purustatud tomat ja aedviljapuljongikuubik. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Hauta valmimiseni.

8 kommentaari :

  1. See on ehtne india igapäevatoit - lisa vaid tulist vürtsi peoga juurde! Peale põhjamaist liigsöömist on see kui samm teel nirvaanasse.

    VastaKustuta
  2. Oi kui hea supp sai, lisasin jupi suitsuvorsti, ühe tšillikauna ja veidi karrit ka. Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  3. Väga hea supp oli! Porgandit panin rohkem ning panin ainult ühe puljongikuubiku. Sõime koos riivjuustu ja omatehtud leivaga. Kõigile meeldis!

    VastaKustuta
  4. Kas tomatite asemel sobiks ka pomito tomatipüree?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem mitte. Purustatud tomatitega jääb lõpptulemus õige!

      Kustuta
  5. Aitäh R! On tõesti lihtne. Olen kasutanud 3 variatsioonis läätsi ja tundub, et hoolimata faktist, et neid kõiki eelnevalt leotasin- kõige parema struktuuriga on rohelised ja küpsevad ka kuidagi kiiremini, ca 10-15min. Esimesel korral sai supp natuke vesine ja viimati lisasin ainult 1 kruusi vett. Kokkuvõttes see muidugi vähendab koguse nii 3 sööjale :) Kõrvale oli mõnus süüa sepiku *võikut* india pähklitest blenderdatud määrdega.

    VastaKustuta
  6. No see võiku kõlab ka suurepäraselt:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails