16. jaanuar 2009

Kuum šokolaad

Seda ei juhtu küll iga päev, kuid vahest tekib tohutu isu kuuma šokolaadi järele. Interneti avarustest õnnestus leida kuuma šokolaadipulbri retsept, mis lõpptulemusena kujunes nii-nii heaks. Antud kogustest tuleb paras ports šokolaadijoogi pulbrit, nii et seda saab kenasti purki talletada ja isu tekkimisel kohe valmistada.


6 Kalevi piparmündimaitselist karamellikommi
100 g tumedat šokolaadi, peeneks riivituna
3 sl lahustuvat kohvi (Nescafe või Jacobs 2in1)
0,5 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
1 tl soodat
4 sl kakaopulbrit (magustamata)
50 g piimapulbrit

Purusta karamellikommid peeneks puruks. Lisa ülejäänud ained ning sega (soovitavalt mikseriga) ained ühtlaseks. Hoia pulbrit suletud kaanega purgis.

Šokolaadijoogi valmistamiseks sega paar lusikatäit pulbrit (oleneb sellest kui kanget jooki soovid) kuuma piimaga!

15 kommentaari :

  1. Mmm, vot see võib maitsev olla!
    Esimese võimaluse tekkimisel katsetan järgi.

    VastaKustuta
  2. huvitav, mis rolli see sooda siin mängib? retsept tundub muidu küll väga ahvatlev.

    VastaKustuta
  3. millega sa karamellkommid purustasdi? sooda kohta tekkis mul ka küsimus.

    VastaKustuta
  4. Ka minul käis peast mõte läbi, et miks seda soodat vaja on? Kuid natuke googeldades jõudsin lahenduseni - valmis šokolaadijoogile võib seistes, tänu piimapulbrile (oleneb piimapulbrist) juurde tulla iseäralik lõhn... sooda aitabki seda lõhna mitte tekitada.

    Tullia - karamellikommid purustasin suure kööginoaga, kuid tegelikult saaks ideaalsemalt lihahaamriga purustada, pannes kommid näiteks kilekotti ja siis kõigest jõust tampida (sellele ideele jõudsin ma alles siis kui olin noaga ilmatu vaeva ära näinud)

    VastaKustuta
  5. Proovisin järgi. Meeletult hea on! :)

    VastaKustuta
  6. See näeb tõesti hea välja. Aga kust piimapulbrit leiaks?

    VastaKustuta
  7. Tavalist piimapulbrit olen ostnud turult, kuid selle võib asendada ka imiku piimapulbriga.

    VastaKustuta
  8. ka minul tekkis küsimus piimapulbriga. Kas piimapulber on sama mis koorepulber, sest ma olen otsinud piimapulbrit poest, aga pole leidnud.

    VastaKustuta
  9. Koorepulber sobib hästi, aga võib ka imikutele antavat piimapulbrit panna:)

    VastaKustuta
  10. Oleksin tänulik kui keegi ütleks, mis rolli piimapulber mängib - kui selle ära jätan, kas joogi maitse kannatab selle võrra? Olen lihtsalt väga spetsiifilise maitsega pulbrite otsa sattunud ja kardan, et see võib joogi pigem ära rikkuda:$ Teisalt, kuna piimapulbrit tavaliselt ei kasuta, jääks see lihtsalt seisma - kus seda veel hea kasutada oleks?

    VastaKustuta
  11. Piimapulber annab juurde veidi piimasust ja mahedust. Eriti spetsiifilist maitset tunda ei ole:) Tean, et paljud teevad piimapulbrist trühvleid, Kuid kui seisma jääb, siis äkki koorepulbrit kasutada või siis see ikkagi ära jätta?

    VastaKustuta
  12. Vaatasin retsepti kaua aega tagasi.. üsna ammu said ka komponendid ostetud, kuid nüüd jõudsin lõpuks ka tegemiseni. Natuke mässamist oli aga väga mõnus jook tuli:)
    Kes väga piparmündi maitselist ei taha, võib komme vähem panna - 4 kommi võib ehk piisavalt mõnusa maigu jätta. Haamriga mul komme purustada ei õnnestunud - kasutasin kohviveski abi. Šokolaadi osas tundus palju efektiivsem noaga purustamine/hakkimine. Mul läks üks pisipakike 2in1 kohvipulbrit (u 3 sl). Kes kohvisemat soovib, võib jälle juurde panna (ise kohvijooja muidu pole, nii et jäi täitsa mõnus). Suhkrut panin vaid pool kogust.
    Lähen naudin nüüd oma joogikest edasi:)

    VastaKustuta
  13. Mind täitsa huvitab see kommide kohviveskis purustamine, Ise pole seda proovida julgenud, sest kardan et kommid liiga kõvad vanale nõukaaegsele veskile. Eelistan haamriga varianti ning seda, et pärast leian kommitükke igast kööginurgast:)

    VastaKustuta
  14. Millise miksriga seda segu segamist mõeldud on? Saumikser või saab ka kohviveskis? :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails