1. detsember 2008

Pähkline juustukook

/Prindi retsept/

Selle koogi tegu algas kõik sellest, et olin poes kogemata kreveti toorjuustu asemel endale korvi visanud Kreeka pähkli maitselise Merevaigu toorjuustu. Kuna maitsemeeled keelasid seda toodet süüa, tegin sellest vennale hoopis pähkliselt kutsuva juustukoogi. Lõpuks olin õnnelik, et vale toote olin ostnud, sest juustukoogist üle ei saa.


Põhi:
3 dl jahu
125 g võid
1 spl suhkrut
näpuotsatäis soola

Täidis:
200 g Kreeka pähkli maitselist Merevaigu sulatatud juust
250 g ricotta juustu või kohupiima
4 muna
2 spl kartulitärklist
1 dl suhkrut
3 spl sidrunist pressitud mahla
1 tl vanillisuhkrut
2-3 spl maasikatoormoosi

Sega omavahel põhja ained palliks ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi. Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust ja ricotta. Sega omavahel kartulitärklis, suhkur ning vanillisuhkur ning lisa juustu segule. Seejärel lisa ükshaaval munad, vahepeal juustu-suhkrusegu korralikult segades. Lisa sidunist pressitud mahl.

Vooderda koogivormi (22 cm läbimõõduga) põhi ja ääred taignaga. Vala peale täidis ning sega lusikaga sisse maasika toormoos nii, et koogi pinnale tekiks kena muster. Küpseta 175 kraadi juures ca 45 min - 1 tund.

2 kommentaari:

  1. Tõsiselt maitsev kook tuli, kuigi poest ei suutnud leida seda kreeka maitselist Merevaiku (panin lihtsalt pähkleid juurde). Aitäh selliste toredate retseptide eest!

    VastaKustuta
  2. See on muideks "Päikese" kreekapähkli maitseline sulatatudjuust:D

    VastaKustuta