11. detsember 2008

Hapukapsapada


Jõuluaeg hiilib salamisi aina lähemale ja lähemale, seetõttu on äraütlemata heaks põhjuseks toidulaual kasutusele võtta jõulude üks peatähtedest – hapukapsas. Selle retsepti peakülaline teeb roa jõuluselt mahlaseks ja maitsvaks. Serveeri kindlasti keedetud kartulitega!


neljale

1 sibul
300 g hakkliha
1-2 porgandit (olenevalt suurusest)
400 g hapukapsast
2 dl vett
0,5 puljongikuubikut
0,5 dl suhkrut
musta pipart
majoraani
vajadusel soola
2 dl hapukoort


Prae pannil sibul ja hakkliha. Küpsemise lõpupoole lisa peeneteks ribadeks lõigatud porgandid ja hapukapsas. Kalla peale vesi ning murendatud puljongikuubik. Lisa suhkur. Maitsesta musta pipra ja majoraaniga, vajadusel lisa soola.

Lase haududa madalal kuumusel seni, kuni porgandiribad ja hapukapsas on pehmed. Vahetult enne serveerimist sega juurde hapukoor, lase keema tõusta ja tõsta siis kohe pann tulelt. Serveeri kuumade keedetud kartulitega.

7 kommentaari:

  1. Väga põnev. Ma pole vist hakkliha ja hapukapsast kokku pannudki, aga ilmselgelt töötab hästi!

    VastaKustuta
  2. Mulle tundus ka naljakas hapukapsas ja hakkliha... Aga usun, et maitseb!

    VastaKustuta
  3. Super mõnus sai! Soovitan proovida :)

    VastaKustuta
  4. Jah, talvisel ajal on see just eriti teretulnud:)

    VastaKustuta
  5. Tead Ragne, sinu blogi on minu patt:D
    Postitad nii ahvatlevaid retsepte ja hapukapsapada oli hea, kuigi mees arvas, et oleks võinud ikka värskekapsaga seda teha, ma ütlesin talle, et siis see ei oleks ju hapukapsa- vaid värskekapsapada:P

    Hanna

    VastaKustuta
  6. jah, siis saaks vorm veidike teise nime, aga maitse võib ikka hea olla:)

    VastaKustuta