11. september 2008

Juustukook sulatatud juustuga

Kui minult küsida, milline on mu lemmikjuustukook, siis just see kook ongi kõige-kõige... Seda kooki olen ma teinud vist küll vähemalt 10 aastat ning nende aastatega olen retsepti jaganud üsna mitmetele. Üheks saladuseks selle küpsetamise valmistamisel on see, et seda peab päris kindlasti valmistama Merevaigu sulatatud juustuga (naturaalsega). .....Maitseteni!!! 
 
Põhi:
75 g võid
soola, suhkrut
1 muna
2 sl hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
160 g jahu

Täidis:
1 tl vanillisuhkrut
1,5 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
400 g Merevaigu (naturaalset) sulatatud juustu
4 muna
pisut sidrunist pressitud mahla


Põhja jaoks vahusta või vähese soola ja suhkruga. Lisa muna, hapukoor ning kõige lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külma.

Täidise valmistamiseks sega omavahel suhkrud ning kartulitärklis. Lisa sulatatud juust ning sega korralikult. Kõige lõpuks lisa munad ning maitsesta sidrunist pressitud mahlaga. Vooderda taignaga koogivormi (ümmargune 22cm või kandiline 21x18cm)  põhi ja ääred. Vala peale täidis ning küpseta 175 kraadi juures ca 45min või seni kuni kook on pealt kuldne.

21 kommentaari :

  1. kas seda kooki saab kohe süüa, või peab ka laskma öö otsa seisma nagu muude juustukookidega

    VastaKustuta
  2. Ma lugesin laupäevasest Pärn lehest artiklit ja kohe pidin proovima seda kooki teha - maailma parima maitsega kook. Tahtsin täidise juba toorelt ära süüa. Nii hea. Teen kindlasti seda veel. Suur tänu retsepti eest.

    VastaKustuta
  3. Palun-palun. Selle täidisega on minul sama lugu, tahab teine enne koogipõhja peale jõudmist otsa saada:)

    VastaKustuta
  4. Aga kas jahtununa/järgmisel päeval maitseb kook endiselt sama hea? Või on soojana siiski parem?

    VastaKustuta
  5. Minule isiklikult meeldib jahtununa rohkem.. tegelikult meeldib enamus kooke mulle järgmisel päeval jahtununa:)

    VastaKustuta
  6. Mitmele ml. vastab 160g. jahu?
    Küsib kokandusalane võhik:)

    VastaKustuta
  7. 160 g jahu on ca 1,75 dl. Loodetavasti oli abi!

    VastaKustuta
  8. Oli küll, suured tänud;)

    VastaKustuta
  9. Tegin seda kooki vabariigi aastapäevaks. Jumalik kook! Tänud retsepti eest! Läheb juba homme kordamisele. Tõepoolest oli see kook veel ülejärgmisel päeval kõige parem (suutsin päästa ühe õhukese viilu just ainult katsetamiseks, kuidas külmikus seismine sellele koogile mõjub)

    VastaKustuta
  10. Kas selle koogi peale kannataks panna kirsse ja veidike tarretist?

    VastaKustuta
  11. Proovisingi kirsside ja tarretisega ära ja tõesti super kook , kõik kiitsid :)

    VastaKustuta
  12. Mina läksin ka selle koogiga eile külla ja oli vägagi lööki. Kuigi tunnistan, et ei teinud seda Merevaigu, vaid ühe teise sulatatud juustuga, kuna esimest ei olnud kohalikust poest lihtsalt saada. Järgmine kord üritan ikka Merevaiku hankida, sest too teine määre oli vast natuke lahjema maitsega - kook oli küll superhea (eriti põldmarjamoosiga kastetuna), aga võiks olla isegi veel juustusem elamus. :P
    Ja kui ma segaks täidisesse veel väikse paki vahustatud koort, siis sellest ei juhtuks ju ilmselt midagi halba (st selle munadekoguse juures püsiks kook ikka ilusti koos)?

    VastaKustuta
  13. Oi, aga kindlasti proovi ka merevaiguga:) See ongi selle asja võlu. Vahukoort võib lisada, ainult et siis soovitaks küpsetada kauem ning pärast küpsemist kook suletud ahjuuksega ahju järelküpsema jätta, muidu võib kook vedel keskelt jääda;)

    VastaKustuta
  14. Kas seda kooki võib ka küpsisepõhjaga teha ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka võib. Eelkõige soovitaksin kaeraküpsiseid või digestive küpsiseid. Arvesta 250g purustatud küpsiste kohta ca 80-100 g võid.

      Kustuta
  15. Vastused
    1. Ei, võid (põhja valmistamise tarbeks) ei ole vaja sulatada:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails