5. august 2008

Banaanivaht

/Prindi retsept/

Seda magustoitu tegin nii, nagu tehakse mannavahtu. Banaanide kasuks otsustasin seetõttu, kuna pidin lihtsalt seismajäänud banaanid ära kasutama. Magustoit tuli tohutult hea ja õhuline, teinekordki.


neli väiksemat portsu

2 banaani
6 dl vett
8 kuhjaga tl mannat
6 tl suhkrut
vanillisuhkrut
riivleiba (kaunistuseks)


Purusta potis kahvli abil banaanid, lisa vesi ning lase pliidil keema. Seejärel alanda kuumust ning lisa manna. Jätka keetmist madalal tulel, ise pidevalt segades (keeda ca 10-15 minutit). Seejärel lisa suhkur ning vanillisuhkur. Keeda veel natuke ning võta pott tulelt ja jäta jahtuma. Vahusta mass saumikseriga ning serveeri.

6 kommentaari:

  1. Kuidas see paremini maitseb kas külmalt või soojalt? Kas banaanivaht on sama maitsev ka järgmisel päeval?

    VastaKustuta
  2. Minule isiklikult maitseb jahtununa. Järgmisel päeval maitsed paremini ühtlustunud, nii et isegi parem:)

    VastaKustuta
  3. Mul tuli magustoit hallika värvusega :( Äkki peaks poole vee asendama piimaga? Järgmine kord proovin 3 dl piima ja 3 dl veega

    VastaKustuta
  4. kui tuli hallikas, siis kindlasti aitab piima lisamine värvust muuta:)

    VastaKustuta
  5. kuidas selline armas süda kaunistuseks sinna peale tekitada?

    VastaKustuta
  6. Tegin šablooni abil. Lõikasin kujundi välja, asetasin õrnalt magustoidule, raputasin riivsaiaga üle ja võtsin siis šablooni ära - voilaa:)

    VastaKustuta